Skal «GTA»-skaperne nå ta Hollywood med storm?

Nye Rockstar-filmrykter.

8. juli 2011 10:38

Take-Two, som utgir spillene fra Rockstar Games, har sikret seg rettighetene til å bruke navnet Rockstar Films, melder SystemLink Alt. Det kan vel egentlig bare bety én ting?

Når får vi oppleve «Grand Theft Auto: The Movie»? Eller hva med en film basert på «Red Dead Redemption»? Deres seneste spill, det Team Bondi-utviklede «L.A. Noire», har vært gjenstand for mye kontrovers i det siste. Er dette prosjektet som først blir filmatisert, kanskje?

Navnerettighetene for Rockstar Films ble registrert på tampen av fjoråret, 21. desember, og ble snust opp av SystemLink Alt. Den 14. juni i år ble det hele formalisert, skriver denne nettsiden. I tillegg skal Take-Two ha sikret seg domenene RockstarFilms.com og RockstarFilm.net.

 

Gamle sannheter krydret med nye rykter?

Som GameSpot poengterer, har Rockstar tidligere søkt om RockstarFilm-navnerettighetene. Tilbake i 2004. Og Take-Two sikret seg de to nevnte domenenavnene allerede i mars 1999.

Det hele fremstår mest av alt som en salig blanding av (nytt) sladder og (gamle) fakta.

Det som imidlertid er helt sikkert er at Rockstar har vurdert å lage film basert på noen av sine spillsuksesser. Kanskje først og fremst «Grand Theft Auto». I hvert fall i følge Variety, som i 2008 hevdet at en «GTA»-film holdt på å bli formalisert i perioden før «Grand Theft Auto IV» kom ut. Produsenter og toppfolk i Hollywood forsøkte å overtale Rockstar.

Dette ble også delvis bekreftet i en uttalelse Variety fikk fra Rockstar Games:

- Noen filmprodusenter prøvde å stable på beina noe, for å friste oss til å få lagd en film. Noe som filmstudioer og produsenter har gjort flere ganger, het det i den offisielle uttalelsen. Men det ble samtidig poengtert at Rockstar ikke var involvert i noe konkret.

En av grunnleggerne av Rockstar Games, Dan Houser, fortalte i et intervju med Hollywood Reporter at det ikke har manglet på interesse og tilbud.

- Hvis vi skulle forsøke å lage en film ville vi likt å gjøre det selv - eller i samarbeid med de aller beste i bransjen. På den måten, hvis resultatet skulle ende opp med å bli dårlig, vet vi i det minste at vi feilet på våre egne betingelser. Men film tar tid, og det å lage spill på den grundige måten tar også masse tid.

- Det kan hende vi lager film en dag, med det riktige prosjektet og samarbeidspartnerne, men vi har rett og slett ikke funnet tid nok til å gjøre noe slikt enda, sa Houser i april i år.

I forbindelse med lanseringen av «Red Dead Redemption» i fjor, fikk Rockstar John Hillcoat («The Road», «The Proposition») til å lage en 30 minutters kortfilm basert på scener fra åpen verden-spillet. Slik ble resultatet, i filmen kalt «Red Dead Redemption: The Man From Blackwater»:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3