Nå kan «Splinter Cell» bli film

Skal vi få en storbudsjetts spionthriller med Sam Fisher?

16. juni 2012 16:08

(PressFire.no): Det skorter ikke på ideer om å feste kjente spillfigurer på film. Filmatiseringer av både «Uncharted», «BioShock» og «Assassin’s Creed» skal være på vei, selv om de stadig utsettes, bytter eller mister regissører, og mangler filmbransjens tillit.

Skal vi tro ryktene, er Ubisoft nå på frierferd i Hollywood for å prøve å lande en avtale om å filmatisere «Splinter Cell» - en serie som nok kan kle en ny drakt som blockbuster.

Det er Deadline.com som har satt i gang jungeltelegrafen. De hevder å kjenne til at Ubisoft har vært i samtaler med Warner Bros. de siste ukene, men at stafettpinnen nå snarere er plukket opp av Paramount.

Det er mest sannsynlig hos sistnevnte at Sam Fisher kan bli filmstjerne, mener Deadline – dersom prosjektet i det hele tatt får grønt lys.

Holder Ubisoft for tett på kontrollen?

Ubisoft skal visstnok ønske å være særdeles involverte når Sam Fisher tar steget over til det store lerretet. Det ringer kjent, ettersom avtalen deres med Sony om å filmatisere «Assassin’s Creed» også skal la dem beholde mye kreativ kontroll.

Selv om deres direkte involvering i filmatiseringene høres forlokkende ut for spillfansen, kan det være en dødsdom for prosjektene. Det mener i alle fall en agent i Hollywood som i fjor uttalte seg overfor Vulture i forbindelse med «Assassin’s Creed»-avtalen.

- Dette er et nivå av kontroll som ikke en gang en regissør som Steven Spielberg kan håpe på, sa kilden, som impliserte at vi snarere kan vente oss en papirmølle enn en film.

Han gikk så langt som å si at avtalen ikke er verd papiret den ble skrevet på.

- Hele avtalen er sløs av blekk, papir og tid. Den kontrollen som Sony har gitt fra seg betyr i praksis at «Assassin’s Creed» aldri, og jeg mener aldri, vil bli laget.

At den franske spillgiganten i det hele tatt kan drøfte slike avtaler betyr naturligvis at de selv spytter inn en god del kapital – og vi får ha nok tiltro til dem til at vi regner med at de vet hva de driver med.

Så vil tiden vise hva slags avtale de eventuelt klarer å dra i havn med «Splinter Cell», og når og om noen av disse filmene realiseres.

Også nytt spill på vei

«Splinter Cell» er en av seriene til Ubisoft som bærer navnet til sprenningsroman-forfatteren (eller skal vi si merkenavnet) Tom Clancy, sammen med først og fremst «Rainbow Six»- og «Ghost Recon»-seriene.

Samtlige serier lever i beste velgående, med ambisiøse «Ghost Recon: Future Soldier» ferskt ute på markedet, og det kontroversielle «Rainbow Six: Patriots» satt til å lanseres neste år.

Også et nytt «Splinter Cell» er på vei, nemlig «Tom Clancy's Splinter Cell: Blacklist», som ble vist frem på E3 for kort tid siden. Denne gangen blir vi med Fisher til midtøsten.

Når vi eventuelt får en film, og hvordan den relaterer til spillene, er foreløpig ikke kjent.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3