«Guitar Hero» er død - leve «Dance Hero»?

Ryktene svirrer om nytt rytmespill.

9. mars 2011 13:10

Etter at Activision sist måned bekreftet at det ikke vil komme flere spill i verken «Guitar Hero»- eller «DJ Hero»-serien, i hvert fall på en god stund, skriver Kotaku nå at spillgiganten i stedet satser friskt på dans. Spillgiganten skal nemlig ha startet utviklingen av «Dance Hero».

Hvem som utvikler spillet skal fremdeles være usikkert, og ingen plattfomer er heller avslørt. Men noen av de første sangene som kommer i spillet skal etter sigende være avslørt:Jay Sean – «2012» (feat Nicki Manji)
The Prodigy – «Out of Space»
Timbaland – «The Way I Are» (feat Keri Hilson and D.O.E.)
Afrojack – «Take Over Control» (feat Evan Simon)

Musikkspillene har nok sett sine beste dager, for det er ikke bare «Guitar Hero»- og «DJ Hero»-seriene som har slitt med salgstallene – også den rivaliserende musikkspillserien, «Rock Band», sliter. Det resulterte at Harmonix utviklet Kinect-spillet «Dance Central», et spill som har gjort det ganske respektabelt på salgslistene.

Harmonix sjefen, Alex Rigopulos, fortalte nylig at «Dance Central» nå har større prioritet enn «Rock Band» i studioet. Også Ubisoft har hatt suksess med sin dansespillserie – de har offentliggjort at «Just Dance 2» solgt over en million eksemplarer Storbritannia siden slippet i oktober.

Følger Activision nå etter i disse lukrative dansetrinnene? 

I oktober i fjor, like før lanseringen av «Just Dance 2», kom Ubisofts Tony Key med noen spådommer rundt hvor stort dans nå holder på å bli innen spillbransjen.

- Dans er den nye kongen i musikkspillkategorien. Dette kommer til å bli en stor sjanger, men hvor stor? Vi aner ikke, men jeg vil ikke bli overrasket om «Just Dance» neste år er like stort som «Guitar Hero» var på sitt mest populære om vi snakker antall solgte enheter, forteller Key i et intervju med IGN.

NB! Activision skriver i en epost til PressFire at de ikke kan kommentere disse ryktene.


Trailer fra Harmonix' «Dance Central», som ble lansert til Xbox 360 i fjor høst:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3