Er plastgitarenes tid forbi?

Ubisoft forbereder seg på et rytmisk fremstøt med «Just Dance 2».

8. oktober 2010 19:58

Du er ikke alene om du aldri har hørt om, eller spilt, «Just Dance». Det avhenger av dine spillpreferanser og konsollen(e) du eier. Tittelen ble sluppet til Wii i fjor høst og har til nå solgt over 4 millioner eksemplarer. Det er til sammenligning mer enn «Uncharted 2: Among Thieves», et spill som kom ut omtrent samtidig, ble hyllet som et av de beste fra 2009, og som Sony skrøt av var det raskest selgende førstepartsspillet til PS3.

Noe av grunnen til denne salgssuksessen som «Just Dance» må sies å være, er riktignok at Wii finnes i nær sagt alle hjem. Wii har solgt godt over dobbelt så mye som PlayStation 3 til nå.

Ubisoft, som står bak dette spillet, mener at dans er en naturlig etterfølger nå som flere utgivere forbereder seg på at musikkspillene synger på siste vers.

Men selskapet har tenkt å vente med å sette inn støtet mot PS3 og Xbox 360, virker det som. Harmonix, best kjent for å være pionerene bak de første Guitar Hero- og Rock Band-spillene, lanserer derimot sitt «Dance Central» til Xbox 360 i høst. Et spill der du ved hjelp av Kinect-kameraet til Xbox 360 kan riste seriøs rumpe foran TV-skjermen.

Det kan bli en real dansekrig på konsollene før jul. For både «Just Dance» til Wii og «Dance Central» (som ifølge utviklerne også kan komme til PS3) har begge tenkt å innovere musikkspillsjangeren, og få deg til å bli en danseløve i vinter.

FRISTER WII-EIERE TIL Å LASTE NED UTVIDELSER

Tony Key hos Ubisoft er ikke redd for å spå om fremtiden til de mest rytmiske spillene, og han mener at dansespill kan ta over rollen til «Rock Band» og «Guitar Hero» allerede til neste år, som han mener er perioden da musikkspillene kan ha utspilt sin rolle.

- Dans er den nye kongen i musikkspillkategorien. Dette kommer til å bli en stor sjanger, men hvor stor? Vi aner ikke, men jeg vil ikke bli overrasket om «Just Dance» neste år er like stort som «Guitar Hero» var på sitt mest populære om vi snakker antall solgte enheter, forteller Key i et intervju med IGN.

Ubisoft har i hvert fall planene klare for hvordan de skal klare å kapitalisere på en eventuel dansebølge på konsoller fremover. Utgiveren slipper både «Just Dance 2», «Just Dance Kids» og «Michael Jackson: The Experience» før jul. Sistnevnte ble avslørt på sommerens E3-spillmesse med et storslått dansenummer på podiet under Ubisofts pressebrief i Los Angeles.

Hovedvekten av disse spillene har et fokus på å nå Wii-eiere. Og grunnen er selvsagt at det finnes spillere som oppfattes som mindre hardcore og mer mottakelige for slike sosiale spill – men Ubisoft har i tillegg planer om å få Wii-kunder til å handle mer innhold online. Dermed har man tenkt å oppdra konsolleierne med en Wii på samme måte som 360- og PS3-kunder bruker millioner av kroner på ekstrainnhold via onlinebutikkene til Guitar Hero- og Rock Band-spillene.

Katy Perrys nye singel, «Firework», vil bli tilgjengelig til «Just Dance 2» som nedlastbart innhold på Wii. Tony Key regner med at et par hundre tusen vil laste ned denne sangen ved lansering.

- Den generelle oppfatningen der ute er at Wii-eiere ikke er kunder som er online, men Nintendo er ikke enige. Vi får svaret gjennom denne singelen – vi har noe unikt innhold, en høyprofilert tittel, så vi kommer til å legge den ut og se hvor mange som laster den ned.

«Just Dance 2» lanseres til Nintendo Wii 14. oktober. «Michael Jackson: The Experience» lanseres både til Wii, Xbox 360 (med støtte for Kinect) og PlayStation 3 (med Move-støtte ) den 4. november.


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3