- «Grand Theft Auto V» kommer til pc i høst

Nvidia kan ha avslørt planene.

13. august 2013 14:13

(PressFire.no): Foreløpig har ikke Rockstar eller Take-Two kunngjort noen planer om en pc-versjon av det svært etterlengtede nye spillet i «Grand Theft Auto»-serien.

Det er kun Xbox 360 og PlayStation 3 som har blitt bekreftet som plattformer, selv om det har kommet enkelte hint om en mulig utgivelse på pc.

Nå får pc-entusiastene enda litt mer håp.

- Forbereder en sterk høst

Denne gangen er det skjermkortspesialistene hos Nvidia som bestemt mener at «Grand Theft Auto V» kommer til pc allerede i høst.

Det er i forbindelse med en finansrapportering at Chris Evenden i selskapet forteller at spillere nå kommer til å ruste opp pc-ene.

Han mener at mange konsumenter betrakter pc som en generell dings for surfing, epost og sosiale medier, men at dette passer bedre på nettbrett.

I den sammenheng ramset han opp tre titler som kommer ut snart:

- Spillere forbereder pc-ene sine på en sterk høst, med storselgere som «Call of Duty: Ghosts», «Grand Theft Auto V» og «Assassin’s Creed IV», sier Evenden ifølge Videogamer.

Rockstar har så langt ikke kommentert dette utspillet fra Nvidia.

Pc-spillere mobilserte

Rockstar har selv vært tilbakeholdne rundt å diskutere eventuelle pc-planer, men sa i fjor høst at de ikke utelukker noen plattformer.

- Vi er en tredjepartiutgiver. Vi er ikke Nintendo, vi er ikke Sony, vi er ikke Microsoft, fortalte Dan Houser, en av Rockstar-grunnleggerne til IGN i november.

- Vi elsker dem alle, på forskjellige vis. Men vi kan gjøre som vi vil, og vurdere hvor vi ser en mulighet til å gjøre forretning og finne et marked. Hvis det er hos Apple, så gjør vi noe til Apple.

I mellomtiden har pc-publikummet mobilisert og sanket blant annet over 315 000 signaturer i en underskriftskampanje denne sommeren der målet var å bønnfalle Rockstar om å lage nettopp en slik versjon av «GTA V».

Hvorvidt «GTA»-spillmakerne har latt seg overbevise, eller kun forbereder seg på andre prosjekter, er uvisst. Men PcGamer kunne tidligere i sommer fortelle at Leeds-avdelingen til Rockstar søker etter utviklere som skal jobbe med pc-plattformen.

Torsdag denne uka kommer et nytt slipp med informasjon rundt dette spillet. Da vil nemlig Rockstar avsløre nye detaljer rundt hvordan online-delen av «GTA V» blir.


«Grand Theft Auto V» lanseres til Xbox 360 og PlayStation 3 den 17. september. Dette er den foreløpig siste traileren som er sluppet fra spillet:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3