- «Grand Theft Auto V» blir det største spillet i år

Slår «Call of Duty» etter målfoto, spår bransjeekspert.

3. januar 2012 08:49

(PressFire.no): Det nye året er bare noen dager gammelt, støvet har så vidt lagt seg etter de kraftige diskusjonene våre som dominerte da vi kåret 2011s beste spill gjennom mellomjula.

Nå er fokuset flyttet mot 2012-spillmenyen, og to av de aller største titlene i år blir utvilsomt «Grand Theft Auto V» og det neste «Call of Duty»

Rockstar annonserte «GTA V» i november, først med subtil fristing – senere åpenbarte den første traileren seg der vi også fant en del ledetråder. Activision pleier vanligvis å kunngjøre hva det neste «Call of Duty» vil innebære på vårparten, gjerne like før E3-spillmessen i Los Angeles starter i juni.

Allerede har ekspertene og analytikere begynt å diskutere hva som blir årets bestselger.

- Blir avgjort med målfoto

- Det sier seg selv at «GTA V» vil bli en av årets største lansering, men jeg vil gjerne gå enda litt lenger å si at «GTA V» vil bli 2012s aller største spill, spår analytiker Jesse Divinich hos EEDAR.

EEDAR er en forkortelse for Electronic Entertainment Design and Research, og jobber blant annet med markedsundersøkelser på tvers av videospillbransjen. I EEDAR sitter flere veteraner med lang spill-fartstid.

- Ikke misforstå, «Call of Duty» vil utvilsomt bli svært, slik det er hvert år, og serien vil muligens også fortsette å vokse.

- Men hvis jeg er nødt til å forutse en vinner i det som garantert vil måtte bli avgjort med målfoto, vil jeg satse på «GTA V», sier Divinich til Industry Gamers.

Får vi servert «Black Ops 2» til høsten?

Rockstar kunngjorde ingen detaljer sammen med den første traileren - som hvilke plattformer «GTA V» utvikles til eller hvilket lanseringsvindu man har peilet seg ut.

Likevel er det de flestes oppfatning at storspillet kommer i løpet av 2012.

«Grand Theft Auto IV», som kom ut våren 2008, har siden lanseringen solgt 22 millioner eksemplarer (per september 2011).

Siden den gang har «Call of Duty» satt bransjerekorder minst tre ganger på rad. Først med «Modern Warfare 2» (2009), «Call of Duty: Black Ops» (2010) og nå sist gjennom det ferske «Modern Warfare 3».  

«Call of Duty: Black Ops» omsatte for 650 millioner dollar bare i løpet av de fem første dagene i salg. Det gjorde tittelen til tidenes mest innbringende underholdningsprodukt, hevdet Activision. Dette har vært tendensen med alle de tre siste «Call of Duty»-spillene. Fjorårets «Modern Warfare 3» solgte ifølge utgiveren 6,5 millioner eksemplarer bare i England og USA det første døgnet i salg, og omsatte med det for 400 millioner dollar. 

Mange tips peker i retning at det muligens kan vente en oppfølger til «Black Ops» neste gang, altså til høsten. Det er i alle fall sannsynlig at det er Treyarch-studioet til Activision som er sysselsatt med å lage det neste tilskuddet til «Call of Duty»-serien.

Se den første traileren fra «GTA V»:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3