Gjør datalagringsdirektivet deg skikkelig grinete?

I høst kan du hacke myndighetene til vanvidd i «Watch Dogs».

30. april 2013 15:07

(PressFire.no): «Watch Dogs» har lyst til å drøfte overformynderi, statlig overvåkning og fallemmene som dukker opp når hele samfunnet er basert rundt gjennomtrengbar teknologi.

Hvorvidt det lykkes eller ikke, får vi vite den 22. november. Da utgis hackersandkassen til Windows, Xbox 360 og PlayStation 3. Det skriver The Escapist.

PlayStation 4-utgaven har ingen slippdato enda, i likhet med selve konsollen.

Tøff bak tastaturet

I den anledningen har utgiver Ubisoft også sluppet en helt ny trailer (toppen), som viser litt av det du kan forvente deg som cyberjypling i storbyen.

Hovedrollen Aiden Pearce går rundt og bøller slik hovedpersonene i sandkassespill gjerne gjør.

Men til forskjell fra folk som Tommy Vercetti og Altaïr, har han evnen til å spontanfikle med det intrikate datanettverket som knytter seg rundt spillets by.

Tidligere har vi blitt vist hvordan det kan bety alt fra å sprenge sikringsskap på impuls til å heve veisperrer idet politiet legger seg på hjul etter deg.

Spillet utvikles hos «Assassin’s Creed»-studioet Ubisoft Montreal, som har laget en helt ny spillmotor som skal gjøre det til et ekste nestegenerasjons eventyr.

Store planer

Vi intervjuet skaperne av «Watch Dogs» under E3-messen i fjor, og benyttet blant annet anledningen til å spørre dem om det ikke er ironisk at nettglade Ubisoft utgir et slikt spill.

De er uansett ikke helt fremmede for å traske i ironiens hengemyr. I fjor lekket utviklerne epost-adressene til flere tusen av sine tilhengere.

Selv om spillet ikke er utgitt enda, har det allerede greid å opparbeide seg en lengtende fanskare. Og stor oppmerksomhet.

Faktisk skal det være snakk om at Ubisoft allerede går med planer om å filmatisere cybereventyret om Aiden Pearce.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3