Hva om du kunne hacke hele byen i en håndvending?

Lovende «Watch Dogs» kommer til PlayStation 4.

21. februar 2013 11:11

(PressFire.no): «Watch Dogs» ble den store kritikervinneren under forrige E3-messe, og Ubisoft overrasket en hel spillverden da de dro det lovende sci-fi-sandkassespillet ut av ermet.

I utgangspunktet ble det annonsert som et spill til Windows og denne generasjonens konsoller, men rykter har hintet om noe mer.

Da PlayStation 4 ble annonsert i går natt, erklærte Ubisoft samtidig at hackerspillet blir et lanseringsspill til den neste Sony-konsollen.

Avsløringen ble feiret med nye, omfattende klipp fra spillet som kan ses på toppen av denne siden.

Nerdens hevn

Den frakkledde hovedpersonen Aiden Pearce har stålkontroll på hacking og styring av både personlige og fremmede datasystemer, noe som byr på trøbbel i en by hvor alt er koblet sammen digitalt.

Videoen viser hvordan han kuriøst nok kan få en sikringsboks til å eksplodere i fjeset på personen han jager, det hele mens han henger i lufta etter å ha hoppet over et gjerde.

I en annen scene blir han jaget av flere politibiler, men jekker opp automatiske veisperringer som totalvraker en av dem idet de skal passere.

Også denne presentasjonen viste glimt av en stor og åpen by hvor du ploger din egen sti, ikke ulikt Ubisofts høypopulære «Assassin's Creed»-serie.

Drøfter overformynderi

Oppå PlayStation 4 kommer «Watch Dogs» også til Xbox 360, PlayStation 3 og Wii U. Sistnevnte format ble bekreftet av Ubisoft i natt.

Under annonseringen sist sommer fikk vi forresten se tegn til en sømløs flerspillerdel i sandkassespillet, som fortsatt ikke har fått en slippdato.

Senere slo vi av en prat med Danny Belanger fra Ubisoft, som forklarte hvordan deres neste nye merkevare skal ta opp en kjent problemstilling i dagens cybersamfunn: statlig overvåking og overformynderi.

- Det er akkurat der vi vil at spillet skal være. Vi spør spørsmålet «hva hadde du gjort om du hadde tilgang til dette?» og «hva er konsekvensene for alles personopplysninger og sikkerhet». Hvordan holder vi folk trygge?

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3