Funcom-aksjen daler etter «The Secret World»-slipp

Gikk ikke utgivelsen som ventet for det norske storspillet?

6. juli 2012 16:05

(PressFire.no): I fjor ble det norske spillselskapet Funcom den store vinneren på Oslo Børs. I løpet av året opplevde de at aksjen nærmest firedoblet i verdi, blant annet etter det lukrative samarbeidet med storutgiveren EA.

På mandag ble deres seneste, og foreløpig største prosjekt sluppet.

«The Secret World» har høstet positiv kritikk, der det blant annet overbeviste vår MMO-guru, og opplevde en usedvanlig smidig lansering, Det ser ikke ut til å hjelpe børsverdien til Funcom.

Den siste uka har selskapet falt over 30 prosent på Oslo Børs, fra en toppnotering på 18,50 kroner til 10,50 kroner på det laveste.

- Stor kursutvikling

- Vi vet ikke hvorfor aksjen faller så mye. Enten så har det lekket ut informasjon, hvilket er lite sannsynlig, eller så aksjen rett og slett påvirket av det svake sentimentet i aksjemarkedet, sier analytikeren Espen Torgersen til E24.no.

Funcom har ikke annonsert hvor mange spill de har solgt, eller hvor godt fornøyd de er med lanseringen, men lider likevel av det Torgersen betegner som en stor kursutvikling.

- Når det er så stor kursutvikling som dette, øker presset på selskapet, uttaler han til det norske finansnettstedet.

- En seier oss, spillere og sjangeren

Funcom uttaler at lanseringen har vært en kritisk suksess for dem i en nylig pressemelding, som følge av svært solide tilbakemeldinger fra både presse og spillere.

- Vi tok sats på å ploge ny grunn for MMO-sjangeren, og vise at man ikke må binde seg til velkjente oppskrifter for å lage en flott opplevelse. At denne innovasjonen har blitt godt mottatt er ikke bare en seier for oss, men for spillere og sjangeren også, erklærer salgssjef Morten Larssen i uttalelsen.

Ytringen berører likevel ikke antall spillere som har koblet seg på, eller hvor profitabelt spillet har vært så lenge. Men den nevner at de stadig opplever at spillservernes kapasitet utfordres.

Tidligere denne uken meldte vi at toppsjefen Trond Arne Aas gikk av i rollen som administrerende direktør for selskapet, dagen før «The Secret World» ble utgitt.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3