Funcom ble årets beste på Oslo Børs

Kraftig oppgang i desember.

3. januar 2012 14:32

(PressFire.no): Det norske spillselskapet Funcom endte opp som fjorårets vinner på Oslo Børs. Selskapet mer enn doblet aksjeverdien i løpet av året, og hadde sterkest vekst i desember.

I januar 2011 lå aksjeverdien rundt 4,60 kroner mens den 2. januar 2012 til slutt endte på 16,90 kroner, skriver Dagens Næringsliv i dag.

Det skjer fire måneder før det planlagte slippet av selskapets nye massive onlinesatsing, «The Secret World».

«»

- Frykter ikke Star Wars

En økning i aksjeverdi før slippet av et storspill er ganske normalt. Da Funcom i 2008 slapp «Age of Conan» steg aksjen fra 22 kroner fire måneder før lansering til toppnoteringen på 55 kroner rett etter lansering. 

I ettertid har Funcom slitt med å holde spillerne interessert i «Age of Conan» og aksjeverdien har lidd som følge av dette.

Tidligere i høst valgte de å skru om på forretningsmodellen i dette spillet til en gratisvariant med mikrotransaksjoner, noe som ifølge selskapet skal ha gitt en stor vekst i antall spillere. De går likevel ikke ut med konkrete tall.

Den neste Funcom-satsingen er nå under vingene til spillgiganten Electronic Arts, som før jul også slapp sin andre MMO-gigantsatsing, «Star Wars The Old Republic». Likevel ser ikke administrerende direktør i Funcom, Trond Arne Aas på dette spillet som en konkurrent:

- Det lanseres veldig få MMO-er hvert år, og typisk ser vi at mange er interessert i nye spill, sier han til Dagens Næringsliv.

Klarer Funcom å fenge spillerne?

Om Funcom gjør suksess med spillet vil også denne gangen stå og falle på om de klarer å skape interesse hos spillerne, men også å beholde dem etter slippet.

- Dersom Funcom gjør suksess med spillet, vil det gil veldig bra inntjening. Flopper spillet, blir resultatet deretter. De store investeringene i spillet er gjort på forhånd, og den finansielle suksessen er en direkte funksjon av hvor mange som spiller og hvor lenge de spiller. Kostnaden er tatt i forkant.

- Dersom spillet ikke selger, får ikke Funcom igjen pengene, forteller aksjeanalytiker Espen Torgersen hos Carnegie til Dagens Næringsliv.

Pressen fikk i november prøve spillet, og vår journalist var imponert. En betatesting er også planlagt og konkurransen om en prøvetur er allerede i gang.

Det nye spillet er det tredje massive onlinespillet til Funcom og de fikk også store problemer under lanseringen av «Anarchy Online» sommeren 2001. Den gangen var det serverne som hadde store problemer med å takle trafikken. Spillet slet med stabilitet i de første månedene.

«The Secret World» slippes til pc i april.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3