EA satser stort på «The Secret World»

Hjelper til på Funcoms kommende onlinespill.

10. januar 2011 09:48

Funcoms kommende storspill «The Secret World» får drahjelp fra et av verdens største spillselskap, Electronic Arts (EA). Onlinespillet blir innlemmet i EA Partners-programmet og giganten hjelper til med distribusjonen og lanseringen av MMO-et.

EA Partners-avtalen inkluderer blant annet også utgivelsene av «Left 4 Dead»-serien, samt «Crysis»-spillene.

- Vi er henrykte over å ha fått muligheten til å jobbe med Funcom, et selskap som er verdensledende innen utviklingen av onlinespill, uttaler EA Partners’ David DeMartini i forbindelse med at samarbeidet nå har blitt offentliggjort.

- Vi gleder oss til å ta del i den økende onlinespillsjangeren gjennom et spill det er knyttet store forventinger til, som «The Secret World», fortsetter DeMartini.

- Samarbeidet med EA gir «The Secret World» en stor fordel 

«The Secret World» er et ambisiøst, mystisk onlinerollespill som ble vist for pressen i fjor. Til dette universet har Funcom samlet alle mulige myter og konspirasjonsteorier.

Du får blant annet besøke London, Seoul, Egypt, New York samt Kingsmouth, en fiktiv by lagt til Maine, USA. 

Du velger hvilken side du vil tilhøre, IlluminatiTemplars eller Dragon. Tre hemmelige organisasjoner som slåss mot hverandre, men også er nødt til å samarbeide. Funcom sa i forbindelse med en presentasjon i fjor vinter at dette blir et MMO med en tvist. Det er lagt til nåtid, noe som er uvanlig for denne typen spill, og man har også frisket opp spillmekanikken sammenlignet med noen av de andre onlinespillene på markedet.

Realismen vi prøver å få til er veldig uvanlig i MMO-er, spill som ofte har veldig stilistiske og enkle verdener. Vi prøver å lage en verden med dybde, historie, bakgrunn og sjel, både når det gjelder grafikken, karakterene og gameplaymessig.

- Samtidig har vi lagd en verden som skal være veldig spillbar, fortalte spillregissøren Ragnar Tørnquist da Funcom i fjor inviterte norsk presse til en demonstrasjon. 

I en kommentar i forbindelse med annonseringen av EA Partners-samarbeidet, sier kommunikasjonsdirektør Erling Ellingsen i Funcom at man enda ikke vil gå ut med et lanseringstidspunkt.

- Vi har ikke kunngjort en lanseringsdato enda. Det vil vi gjøre senere, uttaler Ellingsen til PressFire.

Han påpeker at EA Partners-avtalen er viktig for Funcom og spillet.

- Å samarbeide med Electronic Arts er helt klart en stor fordel. De kan trå til med et betydelig apparat, og de har kunnskap og erfaring som «The Secret World» vil nyte godt av.

«The Secret World» blir Funcoms tredje onlinespill, etter «Anarchy Online» (2001) og «Age of Conan: Hyborian Adventures» (2008).«The Secret World» utvikles primært til PC, men Funcom understreket for et lite år siden at «man ikke avskriver muligheten for å lage en konsollversjon på et tidspunkt». Denne traileren ble sluppet i august i fjor:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3