Først kom «Crysis», nå skal de ta over verden med gratisskytespill

«Warface» on.

15. oktober 2013 15:24

(PressFire.no): Etter flere år med tunge, klassiske skytespill der banebrytende teknologi og rike verdener har sittet i førersetet, girer «Crysis»-gjengen CryTek om.

Den 21. oktober, det er nå på mandag, slipper de omsider det hektiske nettleserskytespillet «Warface» i Europa. Helt uten prislapp.

Redd verden!

I stedet lener tyskerne seg på free-to-play-modellen, som de har en veldig tro på. Direktør Cevat Yerli har tidligere erklært at alle deres framtidige spill skal følge den.

«Warface» lar deg velge mellom de fire soldattypene Rifleman, Sniper, Medic og Engineer før du hiver deg ut på slagmarka og kjemper for livet.

Om du vil ha en kontekst for det hele, har visst den paramilitære gruppen Blackwood begynt å knabbe folk for egen vinning. Som ekssoldat selv, føler du et visst kall for å rette på det. 

Skytespillet støtter både samarbeids- og konkurransespilling, og er allerede svært populært i Russland såvel som Asia. Hvis du klør etter å prøve det allerede, kan du melde interesse på hjemmesiden.

Den rikestes rett

I et kontroversielt grep har CryTek også valgt å tillate pay to win, eller muligheten til å kjøpe fordeler over andre spillere for ekte penger.

Bonusene man får er avhengige av regionen du befinner deg i. Andre steder i verden har det vært mulig å handle både våpen, økte ferdigheter og skadebonuser. 

- Det er ikke som om de gir så ville ferdighetsøkninger at de snur kampen helt på hodet Det handler mer om variasjon, tidsbesparing og beleilighet, unnskyldte Michael Krach seg til Rock Paper Shotgun i fjor.

Det har også vekket oppsikt at spillets kvinnesoldater er adskillig mer lettkledde enn sine mannlige kollegaer, og sprader rundt i høye hæler.


I første omgang utgis «Warface» til pc, men det skal komme til Xbox 360 til starten av neste år en gang. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3