Her har damesoldatene digre bryster, dype utringninger og høye hæler

- Forslagene var mye drøyere.

8. oktober 2013 15:22

(PressFire.no): «Warface» er skytespillmakerne Cryteks forsøk på å nå ut til markeder typiske vestlige utgivelser har problemer med å kapre, som Kina og Russland.

Det utypiske nedslagsfeltet har satt spor. For eksempel er damene mindre stridsdyktig kledt enn sine mannlige kollegaer. Der herrene går i typiske uniformer og verneutstyr, flyr kvinnesoldater rundt i høye hæler mens digre bryster duver bak dype utringninger.

- Det skyldes kulturelle forskjeller, forklarer sjefsprodusent Joshua Howard til Wired.

- Fra russere

De rykende ferske kvinnefigurene skal være et produkt av innspill fra deres russiske spillere, og sågar ha blitt tonet ned fra de opprinnelige forslagene.

- Disse antrekkene kommer grovt fortalt fra vår russiske region, og er ikke helt som de først ba om. Forslagene pleide å være adskillig drøyere enn dette, røper produsenten.

I utgangspunktet ville de at soldatene skulle se identiske ut i alle markeder, en idé Crytek kjapt la fra seg. Nå skal kineserne blant annet få damekrigere med sine egne særtrekk.

- De kinesiske figurene er også uproporsjonale, men på en mer ... kinesisk måte? Jeg vet ikke engang hvordan jeg skal forklare det, innrømmer skytespillsjefen.

- Trenger flere kvinner

Kjønnsroller har vært et hett tema i spilldiskursen de siste årene, og det er gjort flere mobiliseringer mot forskjellsbehandling av mannlige og kvinnelige spillfigurer.

- Jeg føler at de ikke vil putte kvinner på omslaget fordi de er redde for at det ikke skal selge, bekymret stemmeskuespilleren Ashley Johnson seg i fjor.

Hun ga liv til Ellie, den 14-årige kvinnelige hovedrollen i supersuksessen «The Last of Us».

Spillskaperne Naughty Dog måtte etter sigende krangle med utgiverne om å få lov til å beholde tenåringsjenta på omslaget.

En av sjefene for «LittleBigPlanet»-gjengen Media Molecule har for sin del hevdet at spillbransjen trenger flere kvinnelige designere og programmerere om den virkelig skal nå ut til kvinner og representere dem på respektabelt vis.

Skifte i tid

Med tiden har flere sentrale innholdsprodusenter tatt til seg kritikken fra spillere som ønsker flere og mer nyanserte kvinner i videospill.

En høylytt underskriftskampanje krevde damesoldater i «Aliens: Colonial Marines», et ønske de etter hvert ble innvilget av skaperne.

Når «Call of Duty: Ghosts» kommer om en måneds tid, kommer det også til å la kruttglade nerder innta rollen som damesoldater for første gang.

- Vel, hittil har vi bare annonsert tre figurer i historiedelen, gliste Tina Palacious, en av spillets samfunnsansvarlige, da vi møtte henne sist måned, og hintet med det om at også historien kan preges av damesoldater.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3