Fronter «Age of Empires» Microsofts nye spilloffensiv?

Frister med «elsket strategispillserie».

9. januar 2015 10:08

(PressFire.no): Senere denne måneden skal Microsoft vise fram det nye operativsystemet, Windows 10, og har samtidig forskuttert spillnyheter.

Det innebærer økt fokus på pc-spilling fra Redmond-selskapet.

Xbox-sjef Phil Spencer bekreftet før jul av Windows 10-pressekonferansen 21. januar blir en fin arena til å snakke om en slik offensiv.

Utvikles til pc og Xbox

Microsoft rekrutterer til flere spillrelaterte prosjekter for tiden. Både til en «hemmelig gruppe», som skal jobbe med Xbox-innovasjon, og denne ferskere utlysningen rundt et nytt spill.

Her går selskapet ut og avslører navnet på det som fram til nå har vært en ukjent avdeling under Microsofts Studios-paraplyen.

Gjengen ansvarlige for det nye spillet heter Decisive Games.

 Bli en del av Microsoft Game Studios, og hjelp oss å lage den neste generasjonen av fantastiske spill for Windows og Xbox, heter det i jobbeskrivelsen.

Decisive Games-teamet er fokuserte på strategispillutvikling i verdensklassen, og bygger et studio som skal lage den neste tittelen i en elsket strategispillserie – til en ny generasjon spillere, står det videre.

«Strategispillserie» og «elsket» kan bety at det jobbes med et nytt «Age of Empires». «Halo Wars» er en annen kandidat, men oddsen for at det gjelder førstnevnte er nok lavest.

Spillet utvikles både til Xbox og pc. Dette kan være ledd i en cross platform-satsning, hvis Microsoft vil bruke tid under Windows 10-briefen på å snakke om spilling i et nytt økosystem med pc og konsoller.

Strategisk fra slagmarken

«Age of Empires Online» ble lansert i 2011. Dette var et sidespor sentrert rundt free-to-play-spilling og sosiale funksjoner. «Online» ble stengt i fjor.

Det vil ikke være overraskende om det nye strategispillet blir annonsert i forbindelse med Windows-pressekonferansen 21. januar.

«Age of Empires Online»s skjebne lå på mange måter i det forrige pc-pushet fra Microsoft, men ble stengt en tid etter nedleggelsen av Games for Windows Live.

Skal Microsoft nå satse på pc- og Xbox-spilling i én målrettet offensiv, vil et spill som beskrevet i Decisive Games-annonsen være naturlig å fronte 21. januar. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3