Legger Microsoft ned Games for Windows Live?

Lekket informasjon på «Age of Empires Online»-sidene.

20. august 2013 09:27

(PressFire.no): Microsofts egen satsing og tilrettelegging for pc-spill på Windows, Games for Windows Live, har ikke hatt det let siden lanseringen i 2007.

Den har levd i hard konkurranse med verdens største digitale nettbutikk for spill, Steam. I tillegg har den sjelden vært likt av spillere og har blitt kritisert for å være lite brukervennlig.

Games for Windows Live-systemet skulle i utgangspunktet bringe mange av suksessene fra Xbox 360 og knytte dem tettere sammen.

Men selv Microsoft Game Studios har hatt sviktende lojalitet til systemet de siste årene, flere av de nyere spillene deres har i stedet lansert på Steam med støtte for Steamworks.

- Vi legger ned

Og nå kommer meldingen om at de legger ned Games for Windows Live.

Det er via spillets side for brukerstøtte at meldingen om en nedleggelse lå tilgjengelig, men nå på mystisk vis er fjernet.  

nettsiden het det at spillet «Age of Empires Online» ikke blir spillbart etter 1. juli 2014:

- Games for Windows Live blir lagt ned 1. juli 2013. Selv om det er tilgjengelig gjennom Steam, krever «Age of Empires Online» funksjoner fra Games for Windows Live-tjenesten, het det i teksten som nå er fjernet.

Videre ble det påpekt at serverne vil være 100 prosent oppe frem til nedleggelsen 1. juli 2014.

Etter at Microsoft kunngjorde nylig at de legger ned markedsplassen for pc-spill på Xbox.com, gikk ryktene om nedleggelse av plattformen, men Microsoft avkreftet nedleggelse overfor Eurogamer.net og sa at de vil «fortsette å støtte Games for Windows Live-plattformen».

Jobber med arvtager?

Microsoft kunngjorde allerede i september 2011 at de introduserer Xbox Live-tjenesten for Windows 8, noe som kan tyde på at det blir arvtageren til Games for Windows Live. Det er likevel usikkert om den blir lansert til andre Windows-versjoner.

Det er også verd å merke seg at Microsoft nylig ansatte Steam-veteranten Jason Holtman, noe som kan tyde på at de vil rulle ut en ny satsing.

Det er ukjent hva som vil skje med de pc-spillene som i dag bruker Games for Windows Live. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3