Frister med «Tomb Raider»-oppfølger

- Det er ikke bare ett spill, sier utvikleren.

29. juni 2012 11:27

(PressFire.no): Det kommende «Tomb Raider»-spillet har fått mye oppmerksomhet i det siste, enten fordi de har hanket inn en lysende tv-stjerne, eller forsnakket seg om voldtektsforsøk, eller satt i gang debatter om kvinners fremstilling i spill.

En ting som er sikkert er at utvikleren Crystal Dynamics satser stort på dette spillet, som gir denne serien en helt ny start med en ung og uerfaren Lara Croft i sentrum.

Nå kan det se ut som studioet allerede har klare planer for fremtiden til denne nydefinerte Lara. Crystal Dynamics’ markedsføringssjef Karl Stewart hintet åpenlyst til at en oppfølger allerede er på tegnebordet, da VideoGamer spurte ham om hva fremtiden holder for gravrobbersken.

- Jeg må være forsiktig, for jeg vet akkurat hvor hun er på vei. Du må se på fremtiden, du må se hvor … det er ikke bare ett spill, sier Stewart.

NB: Se vårt E3-intervju med «Tomb Raider»-produsenten nederst i artikkelen.

Tar initiativ

«Tomb Raider» tar for seg opprinnelseshistorien til Lara Croft, hvor hun blir kastet ut i situasjoner utenfor hennes kontroll. I neste spill, derimot, vil vi kanskje se en protagonist som har initiativet mer på sin side:

- Mot slutten av dette spillet vil vi at hun skal være den sterke kvinnelige figuren som er villig til å søke ut mysterier, og søke ut gravkamre, sier Stewart, og fortsetter:

- Hun kommer til å treffe på nok av gravkamre i dette spillet. Men hun kommer til å bli en som ønsker å reise på eventyr, som ønsker å være den personen hun nå er. Det er målet vårt.

Lages av «God of War»-skaper?

VideoGamer klarte likevel ikke å lire flere detaljer om oppfølgeren ut av ham.

- Jeg vil ikke si noe mer om det, fordi regissøren for det neste spillet kommer til å være på meg, med «hva faen er det du sier!?».

Crystal Dynamics jobber tilsynelatende på to spill i tillegg til «Tomb Raider». Det ene av disse prosjektene er en helt ny merkevare til neste generasjons konsoller, noe som nylig kom frem i jobbsøknader de la ut for et slikt prosjekt.

Det andre prosjektet ledes ifølge VideoGamer av Cory Barlog, mannen som hadde regissørrollen også for de to første «God of War»-spillene.

Kanskje er det en oppfølger til «Tomb Raider» han arbeider med?

«Tomb Raider» kommer til pc, Xbox 360 og PlayStation 3 den 5. mars 2013.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3