Frister det med et besøk til «Arkham City» etter dette?

Se fersk «Batman»-trailer.

16. mars 2011 08:09

Utviklerne i Rocksteady Studios og utgiveren Warner Bros. har vært riktig så knipne når det gjelder å fôre oss med trailere fra «Batman: Arkham City», etter at oppfølgeren til det fantastiske «Batman: Arkham Asylum» ble annonsert like før jul.

Men nå har det endelig dukket opp en skikkelig trailer, som viser oss spillet i all sin prakt. Ikke bare kiler og frister. (NB! Denne ser du nederst i denne saken).

Like før helgen annonserte Warner Bros. hva utgivelsesdatoen for «Arkham City» blir. Den 21. oktober er rubrikken i kalenderen din som fortjener et stort rødt kryss om du syns idéen om å flytte ut fra Arkham-asylet virker innbydende. I stedet får du innta en sone av Gotham City, kalt Arkham City, som er lekegrinden for noen av de sykeste skurkene denne tegneserieverdenen har fostret.

Hva med en utsikt over Gotham, hengende fra et helikopter?

PressFire fikk en halvtimes lang presentasjon av spillet under X11-dagene til Microsoft i San Francisco for noen få uker siden. Stemningen er umiskjennelig Batmansk. For innledningsvis i denne demonstrasjonen, fra et av de tidligste nivåene i spillet, ser vi Two-Face og Catwoman sparre.

Først er det Catwoman som henger fra beina mens Harvey «Two-Face» Dent helt klart har overtaket. Noen sekunder senere er rollene snudd på hodet – og da Catwoman snerrer; «hvordan henger den, Harvey» er rollebyttet et faktum.

Spillet både ser bra ut, er ekstremt tro mot opphavet i form av at Gotham og rollegalleriet er skildret på mer enn troverdig vis. Og stemmeskuespillet, kuttscenene og historien - som vi så vidt fikk et lite innblikk i - fremstår på en svært overbevisende måte.

Så var det denne ferske traileren, da. Den viser glimt av mesteparten fra «Arkham City» som vi fikk demonstrert under X11. Fra myntekastet som skal avgjøre Catwomans skjebne (da hun er den som er fanget). Videosnutten viser også noe av den økte friheten i dette spillet. I Arkham-asylet var jo det hele på en måte kontrollert og begrenset når det gjelder miljøene du spilte i. Nærkampene blir også mer varierte i dette nye spillet, som du kan se spor av i traileren under. Det å ta ned et par skurker ved hjelp av noen neveslag, virker lett som bare det i «Arkham City».

Og hvordan kan man egentlig mislike tanken på å kunne undersøke store deler av Gotham hengende fra et helikopter – mens du i rollen som Batman scanner bygninger, smug og gater i Detective Mode?

«Batman: Arkham City» lanseres til PC, PlayStation 3 og Xbox 360 den 21. oktober. Og her har du den blodferske traileren (via IGN):


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3