Fotball-VM starter allerede i april

Det offisielle spillet er annonsert.

6. februar 2014 15:59

(PressFire.no): Electronic Arts har i dag bekreftet det som må være årets minste overraskelse i sportsspillsammenheng:

Selvsagt kommer det også denne gang ut et offisielt VM-spill. Avsparket skjer allerede 16.april.

Glipper VM for PS4 og Xbox One?

Overraskende nok nevner pressemeldingen bare PlayStation 3- og Xbox 360-versjoner av «2014 FIFA World Cup Brasil».

Ingen av de nye konsollene fra Sony og Microsoft ser ut til å bli representert.

Utgiveren forteller oppskriftsmessig om «de dypeste settene med spillmodi noensinne i en turneringstittel fra EA Sports».

Spillet blir for øvrig ikke tilgjengelig som en nedlastbar påbygning til «FIFA 14». Dette blir en fullblodstittel med matchende pris, antar vi med basis i tidligere VM-utgivelser.

Den nedlastbare oppskriften ble fulgt i forbindelse med «UEFA 2012», og møtt med kritikk for bare å inkludere cirka halvparten av spillerne. Den gangen kunne vi heller ikke ta et av UEFA-lagene gjennom hele kvalikken – bare oppleve sluttspillet.

I det nye VM-spillet er det mulig å ta et av 203 landslag hele veien fra kvalik til finalen i Brasil. I den nye modusen Road to Rio de Janeiro skal du kjempe deg gjennom kamper spredt over VM-landet – og forhåpentligvis kunne avgjøre den store finalen til din fordel.

Eksplosivt drama

Spillet er utviklet hos EA Canada, og pressemeldingen forteller at de har utbedret spillmekanikk sammenlignet med «FIFA 14».

Explosive Movement innebærer et større register av temposkifter – med eller uten ball, hevder EA i pressemeldingen.

Det er også lagt vekt på forbedringer i både driblingen og pasningspresisjon. 100 nye animasjoner skal «hjelpe spillet på banen med å eksplodere i det dramaet og uforutsigbarheten til turneringen», sier EA videre.

Live fra London

203 landslag, 7469 spillere, 19 trenere som er lisensiert til bruk i det offisielle VM-spillet og 21 nye stadion (inklusive de 12 som blir brukt i Brasil-mesterskapet denne sommeren) skal bidra til å gjøre spillet autentisk.

Husker du Sør-Afrika-spillet fra 2010? Der hadde EA Sports vektlagt folkefesten på tribunene i større grad enn før.

Det blir trolig mer av det samme i Brasil-spillet: EA nevner nemlig supporterglede fra stadion, flagg og bannere – til og med jubelscener «live» fra London blir bakt inn i opplevelsen, hvis England skulle score i en kamp.

«2014 FIFA World Cup Brasil» lanseres i Norge den 16. april. Foreløpig er kun Xbox 360 og PlayStation 3 nevnt som plattformer.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3