«Forza» og «Gran Turismo» får ny konkurrent

- «The Crew» byr på realistisk racing.

30. mai 2013 10:02

(PressFire.no): Det har svirret rykter om at Ubisoft jobber med et hemmelig racingspill som kommer til å bli avslørt på E3-messa om et par uker.

Først tenkte mange at det dreier seg om et nytt «Driver»-spill, ettersom Reflections-studioet til Ubisoft er involvert i denne tittelen.

Men Examiner har fått kloa i opplysninger om at dette i stedet er et helt nytt spill, kalt «The Crew», som kommer til å by på «realistisk racing».

Myntet på de nye konsollene

Stemmer dette, får «Forza Motorsport» og «Gran Turismo» seg en ny konkurrent. Vi vet i tillegg at Sony jobber med et nytt og realistisk racingspill kalt «Driveclub», som skal ut samtidig med PlayStation 4-konsollen en gang før jul.

Microsoft har dessuten fristet med et racingspill fra Lucid Games. Enten dreier dette seg om et nytt «Project Gotham Racing» – eller en helt ny serie.

Det kan bli en sesong full av bilspill, med andre ord, når vi vet at også EA har varslet et nytt «Need for Speed» skrudd sammen av deres nye Göteborg-studio.

Ubisoft avslørte selv i sin finansrapportering forrige måned at de kommer med to nye spill. Det ene dreier seg om en serie «ingen har hørt om før». Det andre er «Rainbow 6: Patriots», spillet som vi allerede har fått vite litt om.

Forvent at begge får plass på pressekonferansen til det franske spillselskapet mandag 10. juni klokka 22:00 (norsk tid).

«»

Forsterkninger fra Test Drive

«The Crew» strekker seg altså mot realisme, hevder The Examiners kilde. Spillet utvikles til de nye konsollene – Xbox One og PlayStation 4 – i tillegg til pc. Det utelukkes ikke at «The Crew» også kommer til dagens konsoller.

Reflections-studioet til Ubisoft har bidratt med kjøringen i «Watch Dogs».

De får hjelp til «The Crew» fra Ivory Tower, som består av folk som tidligere har jobbet med «Need for Speed», «V-Rally» og restene fra Eden Studios («Test Drive Unlimited»).  

Pauline Jacquey, studiosjefen hos Reflections, bekreftet overfor IGN tidligere denne måneden at de skal vise fram et nytt spill på E3 i Los Angeles.

- Vi jobber med noe som jeg ikke får si noe om akkurat nå, sa hun.

Jacquey har også antydet at denne gjengen, hovedsaklig basert i Newcastle, har flere prosjekter de snart kan begynne å snakke ut om.

NB! Bildene i denne saken er konseptskisser, såkalte target renders, for et nytt spill Ivory Tower jobbet med. Trolig en «Test Drive»-oppfølger som aldri så dagens lys (Fra GTPlanet, The Examiner).

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3