Folka bak «GTA» og «Call of Duty» forbereder seg på fremtiden

Ansetter for de neste konsollene.

19. januar 2012 19:47

(PressFire.no): Denne uka har det dukket opp stillingsutlysninger fra både «Grand Theft Auto»-skaperne i Rockstar Games og nå sist, folka bak den bestselgende «Call of Duty»-serien.

Det interessante med disse jobbutlysningene er ikke nødvendigvis at de leter etter nye ansatte – men at disse skal jobbe med spill for den neste konsollgenerasjonen.

«Call of Duty» for neste generasjon

Infinity Ward trenger en animatør som har «interesse for å jobbe med teknologi til den neste generasjonen», heter det i stillingsutlysningen fra spillstudioet som i fjor høst lanserte «Call of Duty: Modern Warfare 3».

Spillsiden GameSpot ramlet først over dette.

Rockstar annonserte «Grand Theft Auto V» på tampen av 2011. Også de har begynt planleggingen av fremtiden, og søker etter spillutviklere som skal jobbe med de neste konsollene.

Det er Rockstar North i Edinburgh som trenger påfyll i rekkene, studioet som jobber med nettopp «GTA V» om dagen.

- Ingen kommentar

I tillegg antas det at denne gjengen er i sving med det PS3-eksklusive «Agent», som ble annonsert på E3 i 2009 gjennom en enkel logo og lovnader om en stilsikker opplevelse gjennomsyret av internasjonal spionasje, med en handling lagt til 70-tallet.

Rockstar hadde ikke lyst til å kommentere rekrutteringsprosessene overfor VG247.

Jobbutlysningen, som ble oppdaget denne uka, opplyste blant annet at «du vil designe, bygge og utforme spillverdener, har teknisk kunnskap til å oppnå et resultat som ser fortreffelig ut og ferdigheter til å få det meste ut av nestegenerasjonskonsoller».

Hva planlegger Rockstar?

Er det duket for «Red Dead Redemption 2» til PS4 og Xbox 720? Hva med «GTA VI» til de samme plattformene?

Eller blir «Grand Theft Auto V», som foreløpig ikke har fått noen lanseringsdato, en overraskende lansering til de neste konsollene fra Sony og Microsoft – og ikke nødvendigvis en 2012-tittel slik «alle» regner med?

Selv om rykteflommen har vært stor de siste månedene, og sladder om slike konsoller har dominert i spillpressen, har ikke Sony og Microsoft antydet når henholdsvis PS3 og Xbox 360 får sine arvtagere. De holder oppskriftsmessig fast på at dagens konsoller fortsatt har flere år foran seg.

Sony-topp Kaz Hirai tømte nylig iskaldt vann over ryktemakere som hadde håpet på annonseringen av en ny PlayStation på E3 i juni.

- Vi ikke vil annonsere noe slikt på E3, fortalte Hirai ifølge Wall Street Journal (via Gamespot).

Nintendo er de eneste som har avslørt sin neste hjemmekonsoll, Wii U. Den ble først vist på E3 i fjor sommer, og får blir igjen å se på samme messe i år. Det er ventet at Wii U slippes løs før jul.


Se den første traileren fra «GTA V»:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3