Følelsesladet med Fares, og knallhardt for plattformmenigheten

PlayStation Plus- og Xbox Gold-spillene i februar.

30. januar 2015 15:50

(PressFire.no): Dette er den sterkeste spillmåneden på en stund når det gjelder titlene du snart kan laste ned på Xbox eller PlayStation, inkludert i Gold- eller Plus-medlemskapene.

Et par av disse spillene har vært innom en rekke «årets beste»-lister.

Et rykende ferskt indiehåp debuterer på Xbox One, og PlayStation-folk har seks spill å velge mellom.

Kommer til PlayStation

Onsdag 4. februar bytter Sony ut januarspillene på PlayStation Store, og erstatter disse med seks nye. De kan lastes ned hvis du er PlayStation Plus-medlem.

Det er altså fortsatt noen dager igjen til å sikre seg forrige måneds spill.

Blant annet «Infamous: First Light», «DuckTales: Remastered» og «The Swapper».

«Thief» (Plus-spill til PlayStation 3 i februar).

PS3:


«Thief».
«Yakuza 4».

PS4:


«Transistor».
«Apotheon».

Vita:


«Kick and Fennick».
«Rogue Legacy» (også til PlayStation 3 og PlayStation 4).

«Thief» ble slettes ikke den etterlengta oppturen mange hadde håpet på. Vår anmelder var blant dem som følte seg snytt da dette spillet kom ut i mars i fjor.

«Dishonored» hadde allerede satt en standard i 2012, og la lista for høyt for «Thief»-oppfølgeren.

«Yakuza 4» er det andre PlayStation 3-spillet du kan laste ned i februar fra Plus-menyene. Her vanker det som vanlig fra denne serien en stor dose klisjeer og melodrama, krydret med japanske særegenheter.

«Transistor» (Plus-spill til PS4 i februar).

Etter «Bastion» kom det mer i samme gate fra Supermassive Games i fjor. Dette spillet er foreløpig konsolleksklusivt for PlayStation 4. Det er blant de aller peneste, mest stemningsskapende vi spilte i fjor. Og musikken er helt fantastisk!

Atmosfære er et ord du ikke kommer utenom når du tenker på «Transistor». Med sitt kampsystem, fortelleren og rollespillelementer, er dette ganske så likt «Bastion» på flere vis – men på ingen måte avskrekkende vanskelig:

–  Er du av de som aldri før har nytt historien i et spill, men spiller for selv å stå i sentrum med utfordring, læring og hodebry som viktigste motivasjon, er du kanskje bedre underholdt med fotball eller «Dota 2», skrev vår anmelder.

«Apotheon» er det andre Plus-spillet til PS4 i februar, et plattformspill sett i 2D og lagt til oldtidens Hellas.

«Rogue Legacy» (Plus-tittel i februar, både til PS3, PS4 og Vita).

Til slutt, to spill til PlayStation Vita. Det mest kjente, «Rogue Legacy», er også mulig å laste ned til PlayStation 3 og 4. Og det er temmelig nådeløst. Utviklerne kaller spillet sitt en «rogue-lite».

Miljøene i plattformspillet er forskjellige fra gang til gang, og i likhet med andre roguelike-spill har du bare ett liv.

Det som gjør «Rogue Legacy» til en light-versjon i denne sjangeren, er at du kan fortsette der du slapp med en ny figur – og beholder alt av utstyr.

Vår anmelder var lett å sjarmere da «Rogue Legacy» først kom til pc i 2013. Siden i sommer har det ligget i PlayStation-menyene, og for mange er dette en av de største godbitene fra denne månedens «gratisspill». Spesielt hvis du liker en utfordring.

Det siste Plus-spillet til Vita er «Kick and Fennick», et eventyrspill med en søt stil om en liten gutt med et stort våpen, og en robot som følgesvenn.

Kommer til Xbox

Microsoft har også denne gangen delt måneden i to – når det gjelder Gold-spillene til Xbox 360. Første delen av februar kan medlemmene av denne tjenesten få godbiten «Brothers: A Tale of Two Sons» . Siste halvdel er det «Sniper Elite V2» det handler om.

Søndag er det for sent å laste ned januarspillene til Xbox.

Fra 1. februar oppdateres menyene på One og 360 med disse spillene:

Xbox One:

«#IDARB» (Gold-spill på Xbox One i februar).

«#IDARB» (hele måneden).
«Worms Battlegrounds» (hele måneden, overføres fra januar).

«Worms»-spillet først lagt ut til Gold-medlemmer i desember blir med også i hele februar, og får selskap av «#IDARB». Sistnevnte er et samarbeidsprosjekt mellom utviklerne i Other Ocean Interactive og publikum. Ideene flakset fram og tilbake på Twitter fra starten av – de beste konseptene og forslagene ble deretter bakt inn i «#IDARB».

Spillet debuterer på Xbox One i februar, som en «gratistittel». Microsoft beskriver selv «#IDARB» som delvis et plattformspill, litt hockey og slåssespill, og godt egnet for et selskap med inntil åtte – både lokalt og på nett.

Spillskaperne har forsikret at jobben på ingen måte er over nå som slippet nærmer seg. De kommer nemlig til å fortsette å lage nytt innhold i tiden som kommer. 

«Brothers: A Tale of Two Sons» (Xbox 360-spillet til Gold-folk første halvdel av februar).

Xbox 360:


«Brothers: A Tale of Two Sons» (1. – 15. februar).
«Sniper Elite V2» (16. – 28. februar).

«Sniper Elite V2» er det ene Xbox 360-spillet, det Gold-folk kan laste ned de to siste februarukene. Før den tid er det klart for en godbit.

I 2013 stakk «Brothers: A Tale of Two Sons» seg virkelig ut. En følelsesmessig berg-og-dalbane, kalte vi det i anmeldelsen vår. Forventningene til dette første spillet fra filmregissøren bak «Kopps» og «Jalla! Jalla!» var kanskje ikke enorme i forkant – men gjennom «Brothers» sikret Fares seg respekt og sopte inn en rekke prestisjepriser.

Blant annet danket han ut selveste «Grand Theft Auto V» under fjorårets BAFTA-prisshow i London.En liten fun-fact om «Brothers»? I fasen der Josef Fares hadde samtaler med flere interesserte utgivere, viste spillet sitt og presenterte, foreslo ett slikt stort spillselskap at han burde endre på én fundamental bit: I stedet for at én person kontrollerer begge brødrene samtidig, med hver sin analogstikke – «hvorfor ikke gjøre dette til en onlineopplevelse i stedet, der to personer kunne styre hver sin figur»?

Dette høres kanskje smart ut, hvis du ikke har prøvd «Brothers: A Tale of Two Sons» eller vet noe om det. Men har du spilt gjennom den fire-fem timer lange historien, skjønner du fort hvor dumt dette forslaget egentlig var.

Fares er allerede i gang med sitt neste spill, et prosjekt der han skal jobbe sammen med den svenske fløyen av EA og DICE.

Her kan du se Joses Fares diskutere «Brothers: A Tale of Two Sons» fra byLarm Interactive-scenen i Oslo i fjor:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3