«Brothers»-skaperen inngår samarbeid med EA om nytt spill

Lover at det er «veldig annerledes».

6. desember 2014 09:21

(PressFire.no): Den prisbelønte svenske regissøren og spillskaperen Josef Fares starter nå sitt eget nye spillstudio, og inngår et samarbeid med EA som spillutgiver.

Det nye studioet får navn Hazelight, og Fares tar med seg flere av kjerneutviklerne fra Starbreeze Studios på laget.

Stockholmsbaserte Fares og co. blir innlosjert i «Battlefield»-studioet DICEs lokaler.

Her skal de jobbe på et helt nytt spill som har fått navnet «Hazelight».

Fares gjorde i fjor megasuksess med indieyndligen «Brothers: A Tale of Two Sons», som har rasket med seg en rekke spillpriser.

Blant annet danket spillet ut storselgeren og kritikervinneren «Grand Theft Auto V» for den høythengende BAFTA-prisen i vinter.

Også vår anmelder ble henført av eventyret, som rullet en tårevåt sekser til eventyret om de to guttungene.

EA-sjef så mulighetene

Spillet dro til seg oppmerksomheten til mange, og selv om Fares allerede var kjent som en dyktig filmregissør, med komedietitler som «Kopps» og «Jalla Jalla» på merittlisten, satte dette ham på kartet også i spillbransjen. 

EA Europa-sjefen Patrick Söderlund, som tidligere styrte DICE-skuta, ble såpass imponert av spillet, at når han hørte ryktene om Fares planer lot han ikke vente på seg.

- Da jeg spilte indiehitten «Brothers: A Tale of Two Sons» med min datter i fjor, elsket jeg hvor annerledes det var, skriver Söderlund i en pressemelding.

- Da jeg hørte at Josef Fares skulle starte sitt eget indiestudio og lette etter en utgiver, hoppet jeg på muligheten til å møte ham.

Kreativ kontroll

Planene om et nytt spill er allerede klare:

- Vi kan ikke avsløre for mange detaljer enda. Det jeg kan si, er at det de bygger er ulikt noe jeg har sett før. Jeg tror det kommer til å bli fantastisk, skriver Söderlund.

Fares har i et tidligere intervju med PressFire forklart viktigheten av det å ha full kreativ kontroll, og mener at dette er en av grunnene til «Brothers»-suksessen. Det er en linje han vil fortsette i:

- Jeg er veldig glad over vårt samarbeid med EA, de elsker konseptet, og Hazelight beholder full kreativ kontroll, skriver Fares.

- Jeg kan ikke si mye om det nye spillet enda, men jeg kan si at det er en ny merkevare som er vidt forskjellig fra «Brothers» i både stil og setting.

En eneste liten videosnutt ble sluppet i natt for å gi en ørliten smakebit om hva som er på vei. I videoen, som du kan se øverst i saken, kan vi skimte to menn som reiser i en lastevogn med byggematerialer på et tog, og en flott måneskinnsnatt utenfor. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3