Josef Fares danket ut «GTA V» i høythengende spillpris

– Jeg vet at spill er spill og film er film.

14. mars 2014 12:27

(PressFire.no): Det var ikke bare en gjeng svært lovende norske spillstudenter som ble belønnet under den prestisjetunge BAFTA-utdelingen i London for to dager siden.

Årets innovasjon gikk til svenske «Brothers: A Tale of Two Sons», ført i pennen av den anerkjente filmskaperen Josef Fares. Han danket dermed ut bestselgende kritikerfavoritter som «Grand Theft Auto V», «Gone Home» og «The Stanley Parable».

Øverst på denne siden ser du et eget intervju vi gjorde med Fares under Bylarm Interactive i Oslo for to uker siden, der han blant annet snakker om hvorfor han som filmskaper var i stand til å hoppe rett inn i den vidt forskjellige spillverden og gjøre suksess der.

Svensklibaneseren, som har vært en ihuga spiller siden han var liten gutt, mener blant annet at det handler om å forstå at spill lar deg oppdage historien i stedet for å oppleve den.

– Jeg vet at spill er spill og film er film, forteller Fares til vår reporter i klippet.

Under den samme tilstelningen hadde vi også en lengre samtale med Fares på scenen, der han forklarte at det tungt sentimentale spillet i stor grad er basert på egne opplevelser og hvor grenseløst frustrert han er med spillbransjens kvinnesyn i dag.

REPORTER: Endre Vellene
FOTO: Marthe Marie Moen 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3