«Flappy Bird» kommer tilbake til sommeren

Men bruk heller tiden på noe annet, mener skaperen.

15. mai 2014 10:47

(PressFire.no): Nå som vi trodde vi hadde lagt «Flappy Bird»-sagaen bak oss, ser det ut til at spillet er på full fart tilbake.

Tidligere i vinter ble «Flappy Bird» en enorm suksess på veldig kort tid, noe som førte til at den vietnamesiske skaperen Dong Nguyen tjente svært godt med penger – men bestemte seg etter en stund å trekke spillet ut av markedet fordi berømmelsen ødela hans enkle liv.

Har tenkt på det en stund

Mer kontroversene fulgte: Mobiler med forhåndsinstallert «Flappy Bird» ble solgt for store summer på nettauksjoner, og app-butikkene på samtlige mobilplattformer ble oversvømt av kloner.

Nguyen selv gikk etter hvert ut og fortalte sin historie til magasinet Rolling Stone.

Allerede da innrømte han at han lekte med tanken å bringe «Flappy Bird» tilbake, men før det ville han fokusere på andre spill han hadde under utvikling.

Nå er det likevel klart: Originalen skal relanseres i august, og den vil få nye funksjoner. Først og fremst skal nye «Flappy Bird» inneholde en eller annen form for flerspiller.

Dessuten skal det justeres til å bli mindre vanedannende. Nguyen selv fortalte om klagene han fikk fra «Flappy Bird»-spillere som fikk livene sine ødelagt på grunn av den svært avhengighetsskapende spillbarheten.

bare

Ikke  «Flappy Bird»

Flere detaljer enn det er ikke kjent. Informasjonen kommer fra TV-kanalen CNBC, som har intervjuet Nguyen om planene hans. De bekrefter også at flere spill fra Nguyen er på vei, inkludert et som handler om en mann som hopper mellom bygninger.

Ifølge CNBC tjener Nguyen fortsatt penger på appene sine, men langt fra så mye som for noen måneder siden.

Han sier også at han skulle heller sett at folk brukte tiden sin mer produktivt enn å spille spillene hans, men han angrer ikke på å ha skapt «Flappy Bird» i utgangspunktet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3