– Apple og Google er lei av «Flappy Bird»-kloner

Skal ha nektet en rekke kopier av mobilspillet.

17. februar 2014 13:46

(PressFire.no): Mobilspillfenomenet «Flappy Bird» ble som kjent fjernet fra nettbutikkene forrige helg etter at spillets skaper, Dong Nguyen, ble overveldet av den massive suksessen og hevdet at spillet hadde ødelagt livet hans.

Det var ingen stor overraskelse at App Store og Google Play deretter øyeblikkelig ble oversvømt av diverse kloner og kopier. Det er nok mange der ute som vil ha en bit av kaken.

Samtidig dukket det også opp en rekke listinger på nettauksjoner der eiere av mobiler med «Flappy Bird» installert forsøkte å selge dem til vanvittige priser.

Nå kan det se ut til at både Apple og Google tar et tak mot de mange «Flappy Bird»-klonene som ligger ute på nettbutikkene. Det melder TechCrunch.


«»

Rører ikke Flappy Flyer

De eksisterende kopiene som allerede er tilgjengelige får tilsynelatende ligge i fred. På den norske topplisten over gratisapplikasjoner til iPhone ligger spillet «Splashy Fish» på første plass, mens «City Bird – Flappy Flyer» ligger på femteplassen.

Det er nye spill med klare «Flappy Bird»-likheter som nå får avslag fra Apple og Google.

Får ikke lagt ut

Over helgen meldte flere utviklere på Twitter at deres applikasjoner ble nektet publisering. Utvikleren av spillet «Flappy Dragon», Ken Carpenter, virket forbannet da han skrev at spillet hans ble nektet fordi navnet forsøkte å etterligne «en populær app».

Andre utviklere har lagt ut lignende meldinger i løpet av helgen. Apple skal ha referert direkte til sine retningslinjer, spesielt paragraf 2.22, som forbyr applikasjoner med falsk eller misvisende informasjon.

Kategorisert som søppel

Google skal også ha begynt å nekte «Flappy Bird»-kloner på Google Play. Den samme Ken Carpenter fikk «Flappy Dragon» først publisert, så slettet uten forvarsel.

Ifølge andre utviklere nekter Google å publisere spill med ordet «Flappy» i tittelen, eller velger å kategorisere disse som spam.

Verken Google eller Apple har uttalt seg offisielt om dette.

De mange meldingene om apper som ble nektet eller slettet tyder likevel på et organisert forsøk på å roe ned bølgen av kopier.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3