Er du virkelig desperat etter «Flappy Bird»?

Du kan fortsatt skaffe deg spillet. Dyrt.

10. februar 2014 10:31

(PressFire.no): Det mye omtalte mobilspillet «Flappy Bird» ble beryktet da det viste seg at utvikleren bak det enkle spillet tjente vanvittige 300 000 kroner dagen.

Det ble tydeligvis litt for mye. Mannen bak er bosatt i Vietnam, og trives tydeligvis ikke med oppmerksomheten.

Derfor bestemte seg han å fjerne hele spillet fra App Store og Google Play-butikken søndag.

Pris: 400 000 kroner

I utgangspunktet skal spillet altså ikke være tilgjengelig i de offisielle nettbutikkene. Det finnes likevel mange som ønsker å tjene på oppmerksomheten, og for eksempel forsøker å selge mobiler med ferdiginstallert «Flappy Bird».

I skrivende stund finnes det selgere på eBay som ønsker seg opptil 300 - 400 000 (og mer) kroner for iPhones med «Flappy Bird» installert.

Det skrytes gjerne av at telefonene er i svært god stand i tillegg! Disse listingene er nok ikke helt seriøst ment, men mange der ute forsøker også å selge mobiler med «Flappy Bird» til mer overkommelige priser. Men fortsatt langt i overkant av hva en ny iPhone ville kostet i butikk.

Utelukker ikke et comeback

For de eventyrlystne finnes det jo alternative metoder å skaffe seg spillet på, og vi hører også at «Flappy Bird» fremdeles er tilgjengelig på nettbutikken til Windows Phone

Så det å kjøpe seg en Windows Phone-mobil kan jo være en mulighet for de desperate?

«Flappy Bird» har fått mye kritikk for å ligne klassiske «Mario»-spill, og samtidig blitt hyllet for hvor vanedannende det er.

Skaperen, Dong Nguyen, har lenge fremstått som ukomfortabel med all oppmerksomheten fra pressen og spillere, og valgte til slutt altså å trekke spillet. Man kan imidlertid spørre seg hvor lang tid det tar før all verdens kloner begynner å dukke opp på app-butikkene rundt omkring.

Nguyen sier også at han vil fortsette å lage spill, så det er kanskje bare et spørsmål om tid før han gjør et comeback.

Oppdatering: Vi ser allerede at flere «Flappy Bird»-kloner er høyt oppe på den norske App Store. I skrivende stund ligger «Fly Birdie - Flappy Bird Flyer» på tredjeplassen, mens «Flappy Plane» ligger på tiendeplass .

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3