Fire år gamle «Skate 3» dundrer inn på salgslistene igjen

Har blitt et YouTube-fenomen.

28. august 2014 09:56

(PressFire.no): Det er fire år siden «Skate 3» kom ut, arvtageren etter legenden Tony Hawk som hadde parkert seg selv i skammekroken på dette tidspunktet.

«Hawk»-serien hadde da fokus på «ekte» rullebrett av plast – og gikk på salgssmeller i stjerneklassen etter «Ride» og «Shred».

Sistnevnte solgte bare 3000 eksemplarer i USA på to uker.

Electronic Arts, som står bak «Skate 3», hadde nok for lengst avskrevet denne tittelen. Spilldiskene var i ferd med å forsvinne fra markedet, og salgskurvene for lengst flatet ut.

Men så smeller det.

Klatret på salgslistene

En av de største på YouTube, Pewdiepie, har den siste tiden gått i bresjen for flere såkalte «let’s play»-filmer.

Han har alene skapt såpass mye interesse for «Skate 3» at ting begynte å skje.

Først dukket dette 2010-spillet opp på topplistene i England. Salget gikk opp 32,9 prosent i første halvår, sammenlignet med tilsvarende periode i 2013, skriver MCV.

«Skate 3» har krøpet inn på topp 40-listene i år, mens det denne uka gjorde et byks opp til 20.-plass i England.

Ba EA om å trykke flere spilldisker

Pewdiepie har spilt og kommentert «Skate 3» hyppig den siste tiden, men er ikke alene. En av filmene fra Pewdiepie har blitt sett av 12,5 millioner (se den nederst i saken).

Ytterligere seks «Skate 3»-filmer har alle blitt sett minst åtte millioner ganger.

MCV melder at denne etterspørselen har ført til at butikkjeden GAME i England nå har spurt EA om å trykke opp flere «Skate 3»-disker.

Utgiveren var ikke vanskelig å be, og har satt i gang produksjonen av et nytt opplag av skatespillet for å mette et marked som har oppstått.

Et slikt fenomen og gratis PR rett i fanget for Electronic Arts, kan selvsagt gi initiativ til å gjenopplive planer om å lage «Skate 4». I 2009 rustet imidlertid EA ned avdelingen som til da hadde vært sysselsatt med denne serien, EA Black Box i Vancouver, Canada.

En slags spirituell arvtager til «Skate» kan i stedet vise seg å bli Criterions nye prosjekt, som ble vist gjennom noen kjappe skisser på E3 i sommer.

«Burnout»-gjengen er i gang med et ekstremsportspill som blander motormoro og flere former for ekstremsport, påkoblet flere sosiale delefunksjoner. Dette spillet har foreløpig ikke fått et navn eller en dato.  

Video: Pewdiepie/Youtube:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3