Fire personer tiltalt for å ha hacket til seg verdier for over én milliard

Skal ha stjålet spill og simulatorteknologi.

2. oktober 2014 13:48

(PressFire.no): Fire navngitte personer står nå tiltalt for datainnbrudd og datatyveri av den amerikanske staten.

I en pressemelding offentliggjør det amerikanske justisdepartementet saken, hvor de fire anklages for å ha stjålet merkevaredata fra Microsoft, Epic Games, Valve,  Zombie Studios og den amerikanske hæren.

Det tiltalte er Nathan Leroux (20), Sanadodeh Nesheiwat (28), David Pokora (22) og Austin Alcala (18).

Spill og simulatorteknologi

Blant annet skal de ha klart å stjele et simulatorprogram som brukes av den amerikanske hæren for å trene opp helikopterpiloter.

De skal også ha klart å stjele en uferdig versjon av «Call of Duty: Modern Warfare 3» og «Gears of War 3»

Ved å bryte seg inn i servere skal de ha fått med kildekode til flere spill og klart å stjele tekniske spesifikasjoner av den da ulanserte Xbox One-konsollen til Microsoft.

Videre skal de ifølge anklagen ha planlagt å bruke, dele og selge informasjon de klarte å stjele.

Amerikanske myndigheter anslår at de fire har kostet de forulempede mellom 100 og 200 milllioner dollar, eller opp mot nesten 1,3 milliarder kroner. Det skal ha blitt beslaglagt over 620 000 dollar, eller 3,9 millioner kroner, i saken.

Datasnokene skal ha fått tilgang til selskapenes nettverkssystemer ved å bruke å utnytte såkalt SQL-innsprøyting.

Xbox-lekkasje

Ifølge pressemeldingen skal også australske myndigheter har tiltalt en person i relasjon til saken. Det er ennå usikkert om dette er relatert til Xbox One-sakene hvor flere detaljer om maskinen lekket før den ble kunngjort.

Det som ble hevdet å være en utviklerversjon av Xbox One, som dag gikk under kodenavnet Durango, havnet også til salgs på eBay. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3