Skal regissere «Minecraft»-filmen: – La oss gjøre noe underlig og utrolig

23. juli 2015 11:28

(PressFire.no): Byggespillet «Minecraft» er et av de største og mest innbringende fenomenene fra underholdningsbransjen de siste åra.

Det fikk Microsoft til å bla opp 2,5 milliarder dollar i fjor. De eier rettighetene etter dette oppkjøpet.

Warner Bros. har allerede snappet opp filmrettighetene, og nå vet vi hvem som skal ha regiansvaret.

Rob McElhenney skal lage film
av «Minecraft». (Foto: Mojang).

Klar for regissørstolen

Mojang, selskapet som er ansvarlige for videre drift av «Minecraft», avslørte nylig på sine nettsider at valget har falt på Rob McElhenney.

Han er best kjent fra tv-serien «It’s Always Sunny in Philadelpia», der han både har en rolle og er en av opphavsmennene Han har også regissert noen av episodene.

Hei, Mojang! La oss gjøre noe underlig og utrolig, skriver McElhenney på Twitter samtidig med at han ble offisielt knyttet til jobben.

Mojang bemerker at deltagere på årets Minecon-fanfest i London kanskje så denne fyren rusle rundt, sammen med 10 000 besøkende. Nå vet vi grunnen til dét.

Minecraft (Xbox One).
Minecraft (Xbox One).

Får Lego-hjelp?

Det er foreløpig sparsomt med detaljer om filmen. Vi vet imidlertid at Warner Bros. og skaperen av dette eventyrlig suksessfulle spillet, Markus «Notch» Persson, hamret ut avtalen sammen.

– Noen prøver å lekke opplysningene om at vi jobber med Warner Brothers på en potensiell «Minecraft»-film. Jeg ville være den lekkasjen, skrev «Notch» på Twitter i fjor.

Filmsiden Deadline meldte i fjor at produsenten bak «The Lego Movie» skal hjelpe til i arbeidet med å lage filmen.

Telltale Games, studioet som tidligere har lagd eventyrspillvarianter av kjente merkenavn som «The Walking Dead», «Game of Thrones» og «Borderlands», har allerede kommet godt i gang med å lage sin versjon av Minecraft-universet. Spillet de arbeider med heter «Minecraft: Story Mode».

Dette spillet blir ferdig i løpet av året.

Her kan du se en fersk trailer fra «Minecraft: Story Mode»:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3