Nå blir «Minecraft» dataspill

Ja, du leste riktig.

19. desember 2014 10:09

(PressFire.no): I går kom kunngjøringen om at det kommer et spill fra Telltale Games basert på enorme svenskutviklede fenomenet «Minecraft».

Telltale Games skal lage et episodebasert og historiedrevet spill basert på sandkassespillet.

Som om «spill basert på spill» ikke er «meta» nok, så valgte de også å kunngjøre dette med et slags eventyrspill kalt «Info Quest II».

Så «minecrafty» som mulig

På nettsidene til det svenske spillstudioet Mojang, som nå eies av Microsoft, heter det at Mojang skal samarbeide med Telltale og spillsamfunnet for å lage «Minecraft: Story Mode» så «minecrafty» som mulig.

Å lage eventyrspill basert på andre spill er ikke helt ukjent for Telltale Games. Nylig lanserte de første episode av serien «Tales from the Borderlands», et episodebasert eventyrperspektiv på «Borderlands»-serien.

Telltale Games har blitt kjent som folka bak kritikerroste og prisvinnende «The Walking Dead». De står også bak «A Wolf Among US» og nylig lanserte «Game of Thrones».

Mojang og Telltale Games avslører samtidig at det nye spillet kommer til både Xbox- og PlayStation-konsoller, pc og Mac, samt iOS- og Android-dingser.

Solgt for 15 milliarder kroner

Minecraft» ble opprinnelig skapt av Markus «Notch» Persson og tok verden med storm. I februar 2014 ble det avslørt at spillet har 100 millioner registrerte spillere, noe som har gjort at Persson har blitt en svært rik mann.

Tross suksessen valgte Persson i høst å selge hele spillselskapet sitt til Microsoft for over svimlende 15 milliarder kroner.

 «Minecraft: Story Mode» skal være planlagt for utgivelse i 2015.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3