Fem intense minutter i Gotham

Se «Batman: Arkham Knight» i aksjon.

10. juni 2014 06:08

(PressFire.no): Neste år skal Rocksteady endelig ta oss med tilbake til Gotham.

Studioet har tidligere gitt oss fantastiske «Batman: Arkham Asylum» (2009) og «Batman: Arkam City» (2011), mens spillet som skal avslutte denne trilogien har latt vente på seg.

Under nattens Sony-presentasjon på E3 viste de frem helt nytt innhold fra det kommende spillet, «Arkham Knight».

Batmobilen

I et eneste, uavbrutt klipp fra spillet blir vi vist ulike sider av hva «Arkham Knight» har å by på. 

Etter et nærbilde av flaggermusdrakta som vitner om umåtelig lekker grafikk, stuper Batman ut av toppetasjekåken sin. Derfra går det slag i slag:

Batman svever. Batman stuper. Batman kjører bil, så det suser. 

Batmobilen introduseres nemlig i dette spillet. Den vitner ikke bare om en enda større, åpen verden enn i «Arkham City», men bilen brukes til å demonstrere mer av nestegenerasjonsgrafikken:

Du kan se akslingene og demperne i aksjon der bilen sladder rundt i Gotham; nærbildene når kamera sveiper rundt bilen idet den transformeres til en stridsvogn, er som snytt ut av en «Transformers»-film. 

Her får vi et glimt av et eget kampsystem for kjøretøy. (Om du stusser over at han skyter motstanderne i fillebiter her, så legg merke til at det bekreftes over radiokommunikasjonen at de andre bilene er fjernstyrte).

Sømløst

Snart setter bilen fart igjen, og på et blunk skytes Batman til himmels. Han svever, og er snart på et helt annet område av kartet. Ned på et hustak, og inn i nærkamp – det som for mange er det artigste med disse spillene.

Denne gangen med hyppig bruk av sakte film. 

Alt dette er – eller later til å være – gameplay; vi er fortsatt i samme klipp. Vips er Batman innendørs:

«Arkham Asylum» foregikk stort sett inne i en labyrint av trange ganger og ventilasjonssjakter, og denne arven er ikke helt borte; her ser vi Batman slynge seg ned sjakt, inn i et rom fullt av fiender.

Budskapet Rocksteady sender med videoen, uten å måtte stave det ut, er tydelig: Denne verdenen er diger, den tilbyr en rekke ulike måter og spille på, og alt sammen er helt sømløst.

PlayStation-eksklusive oppdrag

Før vi ser hva Batman finner på med alle bandittene han har omkring seg, blir filmen avbrutt. Scarecrow fyller skjermen på tampen av presentasjonen:

Hvor mange ben vil du knekke? Hvor mange flere liv vil du ødelegge i jakten på det du kaller rettferdighet?

Du er et produkt av alt det du frykter: Vold, mørke, hjelpesløshet, sier Scarecrow.

Et mareritt for Batman, akkurat det. Passende nok avsløres det at det kommer et sett med «mareritt-oppdrag» med Scarecrow, som vil være eksklusive for PlayStation 4.

«Batman: Arkham Knight» kommer til PlayStation 4, Xbox One og pc i 2015.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3