Feirer tiårsjubileum med «Forza Motorsport 6»

– Det største året i «Forza»-historien.

13. januar 2015 09:42

(PressFire.no): Microsoft brukte ikke lang tid på å bekrefte neste tilskudd til «Forza»-familien.

Etter «Forza Horizon 2» i fjor høst, visste vi at det er hovedspillet sin tur neste gang: «Forza Motorsport 6».

I forbindelse med et bilshow i Detroit mandag kunngjorde Turn 10 og Microsoft at «Forza 6» eksisterer, og er i utvikling. Et samarbeid med Ford, som viste sin nye GT denne uka, var bakgrunnen for at spillet ble bekreftet allerede nå.

Ford i fokus

Vanligvis er den årlige E3-spillmessa i Los Angeles åstedet for den første dosen håndfaste opplysninger fra serien. Det skjer også med «Forza Motorsport 6».

Detroit-dosen er derfor mest å regne som en appetittvekker.

 Akkurat som Ford skyver grenser for bilteknologi med GT, vil «Forza Motorsport 6» omfavne den samme skaperånden og gjøre dette til vår mest teknisk avanserte bilsimulator hittil, uttaler Turn 10-sjef Dan Greenawalt.

Spillskaperne hevder samarbeidet tillater alle involverte – både fra Turn 10 og Ford – til å komme tettere på hverandre, enda tidligere, for å gjenskape mer av virkeligheten.

Vi har gjort tilsvarende i denne spillserien lenge, men dette er første gang vi kan lansere et spill og en bil samtidig, sier John Wendl fra Turn 10 til Polygon.

«Forza»-bursdag

Det er altså beskjedent med opplysninger om «Forza 6» foreløpig. Men vi vet det selvsagt er tiltenkt Xbox One.

Microsoft sier tiårsjubilanten «Forza Motorsport» vil få mye oppmerksomhet gjennom 2015.

– Det blir det travleste og største året i «Forza»-historien, heter det på Xbox Wire.

Ford brukte Detroit-bilshowet til å vise mer enn GT. De avslørte også Shelby GT350 og F-150 Raptor. Alle disse blir å finne i den virtuelle garasjen når «Forza 6» lanseres, trolig senhøsten i år.

Microsoft sier ingenting i denne omgang når «Forza Motorsport 6» skal være ferdig. Men de siste tre «Motorsport» har alle blitt lansert i oktober eller november.

Deprimert etter «Forza 5»

«Forza Motorsport 5» var et av lanseringsspillene til Xbox One, og kom ut høsten 2013. Spillet fikk kritikk for å være ribbet for baner og innhold på slippet, og ha en i overkant aggressiv mikrotransaksjonsfilosofi innbakt.

Turn 10 brukte månedene etter lanseringen på å inkludere flere nye baner (gratis), og tonet ned kjøpspresset.

Dan Greenawalt uttalte i et intervju at han aldri tidligere har følt seg så trist og i utakt med bilspillkundene sine.

– Jeg ble trist da jeg så folks reaksjoner, at de synes dette spillet virker for slankt. Da jeg så på «Forza 2», og alle de tidligere lanseringsspillene, var jeg så stolt over hva vi hadde klart. Jeg har aldri følt meg så frakoblet fanbasen min. Det var et virkelig trist øyeblikk for meg, sa Greenawalt til Eurogamer i desember 2013.

E3-spillmessa (16. – 18. juni) blir den første store debuten for «Forza 6», når det gjelder detaljer under spillpanseret.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3