Etter 100 millioner solgte er det slutt for Nintendo Wii

- Produksjonen er nå stanset.

21. oktober 2013 15:03

(PressFire.no): Nintendo forskutterte tidligere denne måneden at de snart ville innstille produksjonen av Wii-konsollen.

Nå har de endret statusen: den aller siste Wii-en har rullet av samlebåndet, melder CVG.

Neste viktige oppgave for den japanske underholdningsgiganten blir definitivt å få fart på salget av sin nyeste hjemmekonsoll, Wii U.

Plasttilbehørets gullalder

Wii-en ble lansert før jul 2006, og ble umiddelbart møtt med enorm etterspørsel.

Konsollen definerte for alvor spilling for massene. Folk i alle aldre ble med og svingte seg litt foran tv-skjermen med «Wii Sports»-bowling eller -tennis.

Senere kom andre konsolldefinerende øyeblikk som for eksempel «Super Mario Galaxy» og «The Legend of Zelda: Skyward Sword».

Kontrollerne var i kjernen for en type opplevelser der bevegelsene var intuitivt skreddersydd til spillene.

Selv om PlayStation Eye hadde lekt med lignende konsepter med sitt kamera og mikrofon, var påvirkningen fra Wii større enn mange hadde spådd på forhånd. Microsoft og Sony fulgte opp med sine varianter for å forsøke å tekkes det samme markedet, Kinect og Move, i tillegg til at alt fra «Buzz»- til «Guitar Hero» – med sine egne kolleksjoner av plasttilbehør – fikk store markedsandeler.

Rundet 100 millioner solgte

De seneste salgstallene Nintendo rapporterte stammer fra juni i år.

Da sa selskapet at totalt 100,4 millioner maskiner var solgt på verdensbasis. Det betyr at Wii er selskapets bestselgende hjemmekonsoll. Kun håndholdtmaskinene GameBoy og DS knuser det tallet.

PlayStation 2 er for øvrig tidenes bestselgende hjemmekonsoll med cirka 150 millioner. Den første PlayStation ligger på samme nivå som Wii (cirka 100 millioner).

Wii-ens konkurrenter i denne generasjonen, PS3 og Xbox 360, har solgt et sted mellom 75 og 80 millioner.

Wii er død – leve Wii?

Selv om produksjonen av nye Wii-maskiner nå har stanset, vil det utvilsomt fortsatt være lagre fulle av maskinen i en tid fremover.

Fra 2010 og til i dag har det vært lengre mellom godbitene av originale spill, og tredjepartsstøtten til Wii har også blitt dårligere.

Lettvekteren Wii Mini finnes fortsatt på markedet – konsollen med samme innmat, minus noen få komponenter. Denne konsollen ble lansert i vår del av verden tidligere i år.

Bruktmarkedet kommer dessuten til å eksistere i flere år fremover, så sjansene til å få gjenopplevd noen av klassikerne sluppet til denne plattformen de siste sju åra er veldig gode fremover.

Dessuten er Wii U i stand til å spille Wii-titlene, så behovet for et tradisjonelt bruktmarked for maskinvaren er ikke like stort som før.

Etter en uhøytidelig meningsmåling blant PressFire-redaksjonen, mener flertallet at «Wii Sports» er viktigst – «Super Mario Galaxy» og «Mario Kart Wii» de beste.

Hvilke Wii-spill har du fått de beste opplevelsene med?

HOVEDBILDE: Shizuo Kambayashi/AP/Scanpix

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3