Buzz! Quiz Tv

Quizshow HD.

«Buzz»-serien ble en aldri så liten frelser for PlayStation 2-konsollen. Sammen med «SingStar» har dette på mange måter reddet profilen for forrige generasjons Sony-konsoll, godt hjulpet av musikkspill som «Guitar Hero» og «Rock Band».

Og spill som «Buzz» gjør at det selges bøtter og spann med spill til en konsoll de fleste regnet som utdatert. PS2 er fortsatt den mestselgende konsollen på markedet.

Når et nytt Buzz-spill slippes på PlayStation 3 for aller første gang, med forbedret grafikk, muligheten til å spille online og med trådløse kontrollere, er det grunn til å spørre seg om dette er et spill mest av alt lagd for å tvinge en stor kundegruppe til å oppgradere konsoll – mer enn det er et reelt quiz-behov som må oppfylles for PS3-eierne?


QUIZ VERSION 2.0

«Buzz Quiz TV» er en i utgangspunktet en oppdatert versjon av foregående spørrespill i samme serie, bare med 5000 nye spørsmål, bedre grafikk, nye og trådløse kontrollere, muligheter for å laste ned pakker med spørsmål online via PSN og lar deg dessuten også spille mot andre online.

Er ikke det bra nok, da? Eller har quiz-bølgen som herjet for noen år siden avtatt?

Inntrykket av «Buzz Quiz TV» formes av hvilket forhold du har til serien før. På mange måter føles det som om det er mye gammelt nytt her, pakket inn i en langt mer oppgradert pakke og med nye muligheter – samtidig som innholdet langt på vei er det samme som før.

Spillet kommer med norsk oversetting, og selv om overgangen fra engelsk til norsk hadde vært perfekt utført ville det likevel vært med et magesårfremkallende resultat. For quizmasteren er minst like irriterende som før.

Om det kan virke som et formildende element så er konkurrenten «Scene It: Filmtoppen» på Xbox 360 utstyrt med minst like irriterende vertskap.

Sofa-mot-sofa-modusen lar deg spille online mot andre i mer eller mindre kjente moduser. Du skal enten svare riktig, fort og riktig eller sabotere for motstanderne.

I enspiller er det bakt inn støtte for den nye trophies-funksjonen slik at du kan flotte deg ovenfor venner med resultatene dine.


VELLYKKET MØTE MED VERDENSVEVEN

I og med at Buzz på PlayStation 3 er et helt nytt konsept i seg selv, er det selvsagt en del krav rundt det tekniske som må innfries.
For å starte med grafikken så er den oppgradert, men bare delvis. Enkelte deler av spillet føles fortsatt urørt. Deltagerne har et flott HD-preg mens verten, du vet han irriterende som alltid aper, gjøgler og driver ugang gjennom alt som ramler ut av kjeften, ser ut som han alltid har gjort.

Kontrollene, som nå er trådløse, responderer bra og ligger godt i neven, mens det virkelige glansnummeret til «Buzz Quiz TV» er det som du finner online. Ikke bare er det motstand å finne om du skulle begjære det, men du finner også nye spørsmålspakker til rundt 40 kroner som påfyll til de 5000 spørsmålene som følger med spillet.

Du kan også lage dine egne spørsmål via en nettside, slik at neste vennefest kan by på noen riktig så intrikate, personlige og flaue øyeblikk om du vil det. Synd at ikke akkurat dette kan løses direkte i spillet.

Selv om man får med mye av det vante, føles likevel PS3-debuten til Buzz høypotent.

Først og fremst gjennom de nye kontrollene og spørsmålspakkene som det garantert kommer mange av fremover. «Buzz Quiz TV» tar steget over i nestegenerasjonskonsoller, og gjør det med stil.

Oppsummering
Positivt
Negativt
Del gjerne:
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3