Et «mindre antall» EA-utviklere mister jobben

EA Sports og «Need for Speed»-studioet Black Box er blant dem som kan være berørt.

4. februar 2012 14:35

(PressFire.no): Et ikke spesifisert antall av Electronic Arts (EA) sine utviklere, må nå se seg om etter nye arbeidsplasser.

En kilde hos EA skal ha fortalt IndustryGamers at deres avdeling i Vancouver, som huser blant andre «FIFA»- og «NHL»-utviklerne EA Sports, og «Need for Speed»-studioet Black Box, går gjennom en omstrukturering.

Satser på sosiale spill

- EA i Vancouver skal forvandles til å levere mot EA’s satsning på digitale formater, inkludert sosiale spill og free-to-play, sier kilden.

Han forteller at Black Box, som har laget flere spill i «Need for Speed»-serien, leder an i den digitale satsningen, med MMO-et «Need for Speed: World» (bildet), som nå er free-to-play. Vi ble for øvrig ikke overmåte begeistret da dette ble sluppet for halvannet år siden.

Online-satsning også i AAA-titler

Det er ikke sikkert hvorvidt EA Sports vil være påvirket av omstruktureringen. Men deres spill eksemplifiserer ifølge kilden hvordan også de største titlene kan integrere tjenester på nett.

- «FIFA»-serien representerer det ypperste innen AAA-spill med integrerte onlinetjenester og utvidelser mot flere plattformer, sier kilden.

Det er dog neppe grunn til å bekymre seg til at «FIFA 13» blir nedgradert til et sosialt spill på Facebook. Den populære fotballspill-serien selger så det spruter.

At EA satser hardt på online-spill, er imdlertid også tydelig på MMO-fronten, med det stadig aktuelle «Star Wars: The Old Republic», og norske Funcoms kommende storsatsning «The Secret World». Sistnevnte har blitt møtt med optimisme på Oslo Børs, og slippes til PC i april.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3