- Et forsøk på å vanære kinesisk kultur, historie og tradisjon

Vil melde «Whore of the Orient» til Menneskerettighetskommisjonen.

2. september 2013 10:49

(PressFire.no): «Whore of the Orient» skulle reise spillskaperen Brendan McNamara igjen, etter de mange problemene som hjemsøkte «L.A Noire».

Sandkassespillet har derimot vært nok en hodepine. Tidligere i år ble det meldt at studioet hans var konkurs. Så ble de i siste liten reddet av støttepenger fra den australske staten.

Nå er det Shanghai-tolkende storspillet igjen i hardt vær, etter krasse beskyldninger om å være rasistisk og ufølsomt overfor kinesisk kultur. Det melder The Age.

OBS! Nederst på denne siden ser du en lekket video fra spillet.

Kritisk til statsstøtte

- [«Whore of the Orient»] er et forsøk på å vanære kinesisk kultur, historie og tradisjon, erklærer Jieh-Yung Lo, som skal være et toneangivende medlem av det australsk-kinesiske fellesskapet i Australia. 

Han er særlig rystet over at statlige penger finansierer det ambisiøse spillprosjektet.

- Australske institusjoner bør oppfordres til å finansiere prosjekter som dyrker gjensidig forståelse og velstand i forholdet mellom Australia og Kina, mener Lo overfor The Age.

Spillet skal ha mottatt 200 000 australske dollar i stønad fra Screen New South Wales.

- Historiedrevet actioneventyr

«Whore of the Orient» tar utgangspunkt i Shanghai rundt 1936, og de gedigne samfunnsproblemene som preget havnebyen etter og under den kinesiske borgerkrigen.

Det ble annonsert som et «historiedrevet actioneventyr», og skulle være en slags videreføring av teknikkene McNamara benyttet i «L.A. Noire».

Etter at Team Bondi gikk konkurs ble de oppkjøpt av KMM Interactive Productions, som blant annet eier «Mad Max»-lisensen.

- O-ordet er likt n-ordet

Jieh-Yung Lo lover at han skal melde spillskaperne inn til FNs menneskerettighetskommisjon, hovedsakelig motivert av tittelen.

- Det er bruken av «orienten»,mer enn ordet «hore», som er problemet. O-ordet er [for oss] veldig likt n-ordet i det afro-amerikanske fellesskapet, forklarer han til The Age, og beskriver begrepet som en «1800-talls oppfatning».

Han viser til at New York i 2009 la ned et forbud mot bruken av ordet i offentlige dokumenter.

- Det var en veldig dårlig periode for Kina, og folk verken vil eller trenger å få det bragt opp igjen hevder kritikeren, som skal være en ivrig spiller. 

KMM Productions og Brendan McNamara har foreløpig ikke gitt tilsvar på beskyldningene.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3