Er det endelig trygt å kose seg i «GTA Online»?

- Ny oppdatering ute nå, først til PlayStation 3.

10. oktober 2013 10:17

(PressFire.no): Den ambisiøse onlinedelen av «Grand Theft Auto V» må ha tatt Rockstar litt på senga.

«Grand Theft Auto Online» åpnet 1. oktober – innledningsvis med store server- og oppkoblingsproblemer for de fleste.

Rockstar var ute med daglige nyhetsoppdateringer, forsikret oss om at de jobber «døgnet rundt for å fikse problemene», og skrudde midlertidig av mikrotransaksjonsmulighetene.

De siste dagene har utviklerne forsøkt å få bukt med «identitetstyveriet» som har florert i Los Santos. Meldingene om at spillfigurer har forsvunnet eller lagringer har feilet, har blitt tatt på alvor. Mange har også opplevd at biler, spillvaluta eller andre gjenstander har forduftet sporløst.

LES OGSÅ: Reisebrev fra vårt første besøk i «GTA Online».

- Vi beklager

I natt, norsk tid, fortalte Rockstar at PlayStation 3-versjonen av spillet nå har fått en ny oppdatering som adresserer dette problemet. «Den er tilgjengelig til Xbox 360 i morgen, senest», heter det i nyhetsoppdateringen på «GTA V»-nettsiden.

Det betyr at Xbox 360-versjonen bør ha fått i løpet av torsdag.

- Denne oppdateringen vil løse årsakene til at spillere har mistet progresjonen sin – bortsett fra enkelte spesifikke eksempler, der spillere kjøper et kjøretøy uten at lagringen skjer grunnet en cloud save-feil, forklarer Rockstar

- En fix for dette spesifikke problemet blir jobbet med, forsikres vi om.

- Vi beklager problemene enkelte har opplevd med spillfigurer eller -progresjon som har gått tapt, heter det fra utviklerne.

NB! Det er totalt elleve områder av «GTA Online» som er reparert eller utbedret i denne seneste oppdateringer.

«»

Ikke trykk retry-knappen

Rockstar gjentar et par tips: husk å lagre spillet ditt i «GTA Online», på en sikker måte som du tvinger fram selv. Nå som problemene rundt lagringskrøll skal være på god vei til å bli et tilbakelagt kapittel, minner utviklerne om at du kan være trygg på at spillet ditt har lagret om du tar turen innom enspillerdelen av «GTA V» før du skrur av.

Før du rekker å laste ned den nyeste oppdateringen – ute til PS3 nå, veldig snart til Xbox 360 – minner Rockstar om at du bør unngå å trykke «retry»-knappen om du får opp en feilmelding som forteller «Rockstar Cloud Servers are unavaliable».

Havner du i en slik situasjon, er det beste å navigere via «GTA V»-historiedelen og prøve å koble opp til «GTA Online» på nytt gjennom menyene i enspilleren, tipser utviklerne om.

I forrige uke kom en oppdatering som i første rekke bedrer oppkoblingen til onlinespillet. De hadde i løpet av det første døgnet etter «GTA Online»-åpningen identifisert ni problemområder som de fokuserte den første etappen av feilretting rundt. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3