Nå blir «GTA V» enda større

Onlinedelen har åpnet.

1. oktober 2013 10:59

(PressFire.no): Klokka 13 i dag skjer det. Da har Rockstar varslet at det rulles ut en oppdatering til «Grand Theft Auto V» som åpner flerspillerdelen.

Dermed får den digre sandkassa i Los Santos enda flere leker, med mer å gjøre.

Det er verdt å merke seg at tidspunktet kan variere noe, basert på om du spiller «GTA V» på Xbox 360 eller PlayStation 3. Utviklerne antyder også at det kan komme innkjøringsproblemer før nettmodusen kjører som planlagt, men Rockstar sier de har skaffet ekstra servere for å møte etterspørselen.

Les også: Vår anmeldelse av «GTA V».

Ensom ulv eller hardbarka gjengmedlem?

Denne oppdateringen er som kjent gratis, og du hopper inn i nettspillingen fra den vanlige menyen.

Historien skiller seg fra hovedspillet og er lagt til noen få måneder før handlingen i enspilleren, hvor det hele begynner med en flytur til Los Santos.

- Enklere å tjene penger online

- Spillet og økonomien er designet og balansert for at det store flertallet av spillere ikke skal behøve å kjøpe ekstra penger. Det er ingen betalingsvegg i spillet, oppklarte Rockstar i forrige uke.

Du trenger ikke bruke ekte penger for å skaffe biler, klær eller våpen, men du kan gjøre det – hvis du er utålmodig.

- Økonomien er balansert annerledes enn single player-økonomien, pengene du tjener i den ene delen kan ikke tas over til den andre.

- De fleste kommer imidlertid til å tjene penger raskere online enn i historiedelen, sa Rockstar.

Erfaringsnivået bestemmer hva du kan kjøpe

Spillvalutaen, GTA$, kan spares i spillet, eventuelt handles for ekte penger. Men hvilket utstyr du får tilgang til og kan kjøpes, bestemmes av erfaringsnivået ditt (Reputation Points).

- Vi kan forsikre deg om at spillet er designet slik at muligheten til å kjøpe GTA$ ikke forstyrrer spillet. Det er noen mekanikker på plass for å forsikre at det ikke skjer, forklarer Rockstar.

- Alle spillere må fortsatt skaffe seg Reputation Points (RP) for å få tilgang til det beste utstyret og gjenstandene. Ingen kan starte «GTA Online» og enkelt bruke masse penger fra begynnelsen for å skaffe et forsprang, sier utvikleren.

Inviter til innflytningsfest

De understreker at måten du skaffer deg penger på i spillet, gjennom å svindle, rane eller vinne billøp, ikke er å betrakte som den vanlige «grindingen» du finner i andre nettspill.

Det er nettopp disse aktivitetene Rockstar mener er morsomme og danner en stor del av «GTA Online»-opplevelsen.

I midten av august, da denne biten av Los Santos-opplevelsen først ble brettet ut, ble vi forespeilet en stor, dynamisk og vedvarende verden for 16 spillere som deler spillelementer og geografi med «Grand Theft Auto V».

- Men det vil fortsette å vokse og utvikle seg etter lanseringen gjennom nytt innhold utviklet av Rockstar Games og «GTA»-fellesskapet.

Som et rent vennlig og sosialt tilskudd, kan du invitere venner til å se på den nye leiligheten du har kjøpt i «GTA Online». Får du slikt besøk, trenger du ikke være redd for at vedkommende skal rasere drømmekåken din. Bilene du har i garasjen kan heller ikke stjeles hvis du har invitert noen til din eiendom, understreker Rockstar.

Ditt alter ego i Los Santos

At du kan ta på deg enda flere jobber, pluss lage egne konkurranser (billøp for eksempel), skal bidra til å øke innholdet og spillbarheten de kommende ukene og månedene, opplyser utvikleren.

Sammen med opptil 15 venner kan du utforske naturen rundt Los Santos, se en film eller begå noen godt planlagte brekk. Hvis du er sporty anlagt, kan du selvsagt også slå ihjel tid med en runde golf eller litt tennis

Men det starter selvsagt med at du kan skape din egen spillfigur. Ikke bare når det gjelder utseendet. Du kan også bestemme hvilken lags livsstil vedkommende foretrekker – hvor mye han eller henne liker å feste, og graden av kriminalitet din spillfigur kan forventes å være involvert i.

Alt dette kan forhåndsvises og vurderes før du plasserer denne personen på flyet i retning Los Santos, opplyser Rockstar.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3