Er «Diablo III» rett og slett for dårlig?

Nå kan du styre skuta selv, om du har peiling.

21. januar 2013 10:45

(PressFire.no): - Denne avgjørelsen var ikke enkel, og den er ikke forhastet. Men i bunn og grunn er det noe jeg føler er riktig, forklarte «Diablo III»-sjef Jay Wilson da han byttet jobb sist uke.

Nå skal den omtalte spillprodusenten gå over til et annet, hemmelig prosjekt innad i Blizzard. Dermed utlyses den prestisjetunge jobben hans, ifølge Blizzards egne sider

Wilson kommer til å fortsette i en konsulentrolle for å veilede sin kommende arvtager.

Ikke bare bare

Før noe som helst søker stillingsannonsen en person med kunnskap om og lidenskap for «Diablo»-merkevaren. Men det er selvsagt ikke nok.

Du må også ha minst fem års erfaring fra en tilsvarende stilling og ha utgitt flere storspill i en tilsvarende lederskapsrolle.

Oppgaven til den kommende spillsjefen er ikke skrevet i klartekst, men hvis vi skal tro Blizzards historie vil nok han eller hun få ansvar for en ekstrapakke i fremtiden.

«Diablo III» får også jevnlige, større oppdateringer. Utviklerne jobber blant annet med en spiller-mot-spiller-del som fortsatt ikke har noen utgivelsesdato.

Tas i forsvar

Avtroppende Jay Wilson har vært i hardt vær for hvordan «Diablo III» endte opp, etter at actionrollespillet ifølge mange slet med å leve opp til de to forgjengerne.

Særlig rufsete ble det da Wilson erklærte at «den taperen kan dra til helvete» om «Diablo»-medskaperen David Brevik, noe han senere sa unnskyld for

Nå får den tidligere spillsjefen støtte fra en av Blizzards yppersteprester. Sjefsdesigneren av både «World of Warcraft» og «WarCraft III», tar på seg skylda for problemene til «Diablo III».

- Om dere fortsatt vil fordele skyld, rett den mot meg. Jeg var sjefsprodusent på prosjektet, jeg ansatte Jay, jeg veiledet ham gjennom utviklingen. Til syvende og sist var jeg ansvarlig for spillet vi utga og tar fullt ansvar for kvaliteten, skriver den kreative direktøren i Blizzard i et innlegg på det offisielle forumet

Mye på gang

Blizzard har mange baller i lufta. I tillegg til «Diablo III» og «World of Warcraft» videreutvikles strategispillet «Starcraft II» stadig. 

Særlig i konkurranseøyemed har amerikanerne finslepet opplevelsen. Med tiden har det blitt levebrødet til mennesker verden over, blant annet norske Jens «Snute» Aasgaard.

I likhet med «Half-Life»-studioet Valve har Blizzard begynt å overføre spillene sine til Linux, uten at det er helt klart hvilke spill de pønsker på. 

Det massive nettrollespillet med kodenavnet «Titan» har også vært mye omtalt de siste årene, uten at Blizzard røper stort. Er det dit Jay Wilson er på vei?

Eller kanskje amerikaneren, som tidligere hadde viktige roller i strategibautaene «Warhammer 40,000: Dawn of War» og «Company of Heroes», har begynt på «WarCraft IV»?

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3