- Enspilleren fjernes og spillet blir tyngre å kjøre

Den nye «Minecraft»-versjonen kommer med store forandringer.

6. juli 2012 10:43

(PressFire.no): Det skadet ikke akkurat populariteten til «Minecraft» at det ble utgitt til Xbox 360. Det brukte en knapp time på å tjene penger, og solgte mer enn én million eksemplarer på ei uke.

Pc har likevel vært hovedplattformen for prosjektet hele veien. Der er byggespillet stadig i ivrig utvikling. I går ble det for eksempel klart at 1.3 - den neste store versjonen - utgis 1. august.

Utviklerne skriver samtidig at de kommer til å slippe en forhåpentligvis identisk versjon uka før, så moddere og serveradminstratorer får litt tid til å forberede seg. Det kan nok være greit, for versjonen kommer med betydelige endringer.

Slurper mer prosessor

Den største av dem er at enspillerdelen fjernes fullstendig. I stedet kan man fra sensommeren av spille alene i en spesiell type flerspillerøkt, hvor du selvsagt får være alene om du vil det.

- Dette har to store fordeler. For det første så er det nødvendig for moddingen, med mindre vi vil ha flere versjoner av hver spillutvidelse. For det andre så kan vi nå fikse spillfeil i enspilleren, og vite at de er borte i flerspilleren også, skriver sjefen for prosjektet, Jens Bergesten.

En uheldig bivirkning av denne endringen er at spillet, som ofte har blitt kritisert for å være dårlig optimalisert, blir enda tyngre å kjøre.

- Når du spiller alene så må spillet både simulere og emulere verdenen. Det krever mye mer av prosessoren. Vi jobber med dette, men de forbedringene kommer ikke før versjon 1.4, fortsetter innlegget.

Lag feller og smaragder

Flerspillerdelen skal ellers vært i fokus for den nye versjonen. Her forteller Bergsten at de har fjernet flere spillfeil, lagt til kryptering så andre ikke kan knabbe spilløkta di og forbedret chat-systemet. Nå får man klikkbare lenker.

Av spillinnhold lokkes vi blant annet med smaragder og tilsvarende malm, evnen til å skrive bøker som kan etterlates for andre spillere å lese og snubletråd - for utspekulerte spillere som vil lage feller.

Et nytt handelssystem skal også gjøre det mulig å kjøpe ting fra landsbyboerne i spillet, som deretter tømmer og fyller lageret i tråd med hva du handler.

Om du synes det kan være fryktelig traurig å starte på helt bar mark, skal det også være mulig å starte spill med en slags bonuskiste. Innholdet er vi derimot ikke sikre på.

For oversikt over alle småforandringene, kan du ta en titt på den offisielle siden.

Flittig gjeng

Mange forbinder nok «Minecraft» med den ikoniske skaperen Markus Persson, som egenhendig knastet sammen og lanserte indiesensasjonen for verden.

Han er opptatt med et helt annet spill for øyeblikket: det eksperimentelle romeventyret «0x10c», som fortsatt er på et veldig tidlig stadie. 

Spillstudioet Mojang jobber også med kortstrategispillet «Scrolls», en slags trolldeig av «Heroes of Might and Magic» og «Magic: The Gathering»,som faktisk åpnet for de aller første spillerne i går.

Det kan blant annet bety at det snart åpner for alle, via en spillbar Alpha-fase slik blant annet «Minecraft» hadde. Svenskene er nemlig veldig begeistret for å slippe spillerne inn i prosjektet så tidlig som mulig, og la dem forme det løpende. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3