«Minecraft» knuste Xbox 360-rekord

Slo «Trials Evolution» og tjente penger allerede den første timen.

11. mai 2012 11:36

(PressFire.no): Denne uken kom det svenskutviklere kultfenomenet «MineCraft» som nedlastbart spill til Xbox 360, og slo ifølge Microsoft den tidligere rekorden for mest salg på første dag.

Dermed varte forrige rekord bare i rundt én måned - da satte det finskutviklede og fantastiske motorsykkelspillet «Trials Evolution» forrige rekord.

Microsoft avslører ikke salgstallene, men utvikleren av «Trials Evolution» avslørte på mikrobloggetjenesten Twitter at deres spill solgte over 100 000 i løpet av den første dagen.

Mannen bak «MineCraft», Markus «Notch» Persson, avslørte på twitter at spillet tjente penger allerede i løpet av de første 24 timene.

- Nå har vi sett de offisielle salgstallene for «Minecraft Xbox 360» for de første 24 timene, og de er veldig gode. Tjente penger innen én time, skrev han.

Vår anmelder mistet mye søvn og trillet terningkast fem. Han skrev at det «gjenskaper moroa fra pc-versjonen på en glimrende måte».

En ting som gjør Xbox 360-versjonen spesiell, er at den åpner for at man kan spille to personer på samme skjerm.

Persson jobber nå med sitt neste spill, et spill som vil foregå langt inn i fremtiden og har fått den fengende tittelen «0x10c». 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3