Endelig livstegn fra «Doom»

Har vært under radaren i flere år. Nå fristes det med betatest.

20. februar 2014 10:46

(PressFire.no): Bethesda, som publiserer spillene fra id Software og tilknyttede studioer, ga oss to doser med informasjon i går kveld.

Det første er greit nok: Det nye «Wolfenstein»-spillet, «the New Order», kommer 23. mai. Spillet skulle opprinnelig vært lansert før jul, men ble altså utsatt.

Det andre er langt mer kuriøst: Hvis du forhåndsbestiller «Wolfenstein», vil du få delta i betatesten av det nye «Doom»-spillet.

Begynner brikkene å falle på plass?

Hvilket «Doom»-spill? Vel, «Doom 4» har vært under utvikling i mange år. Utviklingen hos id Software har vært trøblete, og spillet ble på et tidspunkt så godt som kansellert og mer eller mindre startet på nytt.

Det foreligger fremdeles svært lite konkret informasjon om handlingen, eller spillmekanikkene. Vi har ikke sett noen ordentlige skjermbilder eller trailere. For snart to år siden lekket det en del konseptbilder, som vi antar ikke lenger er relevante uansett.

Vi vet heller ikke når spillet skal komme.

Når braker det løs?

Men i og med at det loves en betatest, tyder det på at id Software endelig er i rute, og utviklingen går fremover.

Bethesda forteller imidlertid ikke når betatesten er ment å komme i gang – det eneste vi vet er at de som forhåndsbestiller «Wolfenstein» vil få en betakode, og denne vil gi dem adgang til testen den dagen den starter.

Alternativ nazi-virkelighet

Det nye «Wolfenstein»-spillet virker lovende nok i seg selv, det er et ganske tradisjonelt skytespill med lineært fokus, og noen interessante, skrudde figurer med.

Det utvikles ikke internt hos id, men av det svenske studioet Machine Games, som ble startet av tidligere Starbreeze-ansatte i 2009.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3