EA tar indiespill under vingen

Vil utgi Kickstarter-prosjekter helt gratis.

21. mai 2012 09:37

(PressFire.no): Det falt ikke i god jord da EA utga en «indiepakke» tidligere denne måneden, i hvert fall ikke hos indiestjerna Notch, som kalte dem noen kyniske svin

Kanskje er det derfor de nå kommer med en veldig tydelig appell til uavhengige spillutviklere.

Alle PC-spill som finansieres av kronerullinger fremover, kvalifiserer til 90 dagers gratis distribusjon i nettbutikken Origin, ifølge Gamespot.

Utviklerne er positive

Det første spillet som utgis gjennom kampanjen er «Wasteland 2», oppfølgeren til spillet som inspirerte «Fallout»-serien. Prosjektets leder, Brian Fargo, beskriver tiltaket som en «gedigen økonomisk dytt».

Eventyrspillheltinnen Jane Jensen, som nylig finansierte to nye eventyrspill via Kickstarter, skal også være begeistret for EAs initiativ:

- Det er fantastisk å se at en stor utgiver som EA åpner for å utgi denne typen spill.

Om du mot formodning sitter på et slikt prosjekt selv, er det bare å melde interesse for en utgivelsesavtale her

«Crowdfunding» av spill har eksplodert siden «Monkey Island»-skaperen gjorde massiv suksess med sitt forsøk i mars. Det gjenstår likevel å se hva som faktisk kommer ut av disse prosjektene, og om de utgis i nærheten av de skisserte slippvinduene.

Toppbildet er hentet fra Leisure Suit Larry Comes Again, som ble finansiert gjennom Kickstarter.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3