Legendarisk spillskaper røper nytt prosjekt

Jobber Jane Jensen med neste «Gabriel Knight»?

7. mai 2012 11:35

(PressFire.no): I helgen ble det klart at den hyllede eventyrspillskaperen Jane Jensen nådde mål med den populære Kickstarter-kampanjen sin.

Det er fortsatt 12 dager til innsamlingen stopper for utviklingen av spillet «Moebius» og et fremtidig eventyrspillabonnement, men målsummen på rundt 1,7 millioner kroner er i havn.

Det feirer Jensen og musikermannen Robert Holmes med en video på kronerullingsnettstedet, hvor de samtidig røper et splitter nytt spill.


Ved det samme

I motsetning til kommende «Moebius», som ble finansiert av dugnadsglade spillere, kommer «Mystery Game X» til å slippes gjennom en tradisjonell utgiver.

Spillet annonseres offisielt den 18. mai, rett før kronerullingen er over, men det kreative ekteparet kan allerede røpe et par saftige detaljer om det nye konseptet.

- Dette blir et tredjepersons eventyrspill av den mørke, mystiske sorten som dere har lært å forvente av meg. Dere kommer til å bli begeistret, frister legenden i videoen.

Erfaren outsider

Eventyrspillserien om «Gabriel Knight» løftet Jane Jensen opp blant spillutviklerstjernene på midten av nittitallet.

I motsetning til de andre eventyrspillene på markedet, som gjerne konsenterte på absurd humor og tilsvarende gåteløsing, var serien om skrekkforfatteren og mordettetterforskeren med samme navn et sant karakterdrama.

Valgets kval

Kickstarter fungerer slik at prosjektstyrere kan tildele ulike belønninger basert på hvor mye man betaler. I Jane Jensen og studioet Pinkerton Roads tilfelle, bestemmer dette blant annet hvilket abonnement man får.

De som investerer 15 eller 30 amerikanske dollar må velge mellom «Moebius» og «Mystery Game X».

Har du lagt igjen mer enn 50 dollar vil du få begge to, i tillegg til «Lola & Lucy» - en e-bok for barn som selges for å finansiere det nyoppstartede spillstudioet.

Når spillene først er ferdigutviklet, skal de selges på vanlig vis i butikk og over internett. Begge skal ferdigstilles i løpet av året.

Om du lurer på hva Jensen har gjort i det siste, kan du jo ta en titt på vår anmeldelse av «Grey Matter» fra i fjor.

Bildet fra toppen av denne saken er hentet fra omslaget til Gabriel Knight: The Beast Within.


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3