Blander fotball med bilkjøring, og «Driveclub» har stått opp fra de døde

Xbox Gold- og PlayStation Plus-spillene i juli.

3. juli 2015 15:23
Beviset: «Driveclub PS Plus Edition»
ble ni måneder forsinka.
(Foto: PressFire). 

(PressFire.no): Denne måneden markerer en PlayStation-milepæl. Endelig er «Driveclub» i en såpass bra stand at Sony har lagt det ut på PlayStation Store.

Det dreier seg om PlayStation Plus-versjonen, gratis for dem som betaler for tjenesten.

Vel, det vil si, «Driveclub PlayStation Plus Edition» fungerer, det kan lastes ned nå – men foreløpig venter Sony med å rulle ut alle onlinefunksjonene inntil de er sikre på at serverne takler trafikken.

Dette gjør de gradvis fremover, har de forklart.

Både Sony og Microsoft har nå bekreftet spillene som legges ut og kan lastes ned gratis hvis du har et Xbox Gold- eller PlayStation Plus-abonnement.

Dobler dosen med One-spill.
Dobler dosen med One-spill.

Kommer til Xbox

Microsoft dobler nå antallet One-spill de gir bort til sine medlemmer. De sier at det er for å markere at sjarmoffensiven – Games with Gold – nå feirer to år.

I tillegg til de to titlene inkludert i medlemskapet til Xbox 360, garanterer altså Microsoft at det minst blir fire slike spill å finne i menyene, hver måned, fremover.

Som vanlig deler de inn måneden i to – og rullerer på hvilke av de fire spillene som ligger tilgjengelig. Denne oversikten inneholder både de nye PlayStation Plus- og Xbox Games with Gold-spillene. 

Xbox One

«Assassin's Creed IV: Black Flag».

«Assassin’s Creed IV: Black Flag» (1.-15. juli).
«So Many Me» (16. – juli til 15. august).

Livet som sjørøver i «Assassin’s Creed»-sammenheng var slettes ikke så verst, mente vi da «Black Flag» kom ut i 2013. Dette var det første i Ubisoft-serien som kom til de nyeste konsollene, PlayStation 4 og Xbox One.

«So Many Me».

Med tanke på hvordan det neste, «Unity», fremsto på de samme konsollene, er det litt rart at de traff planken såpass bra med «Black Flag» året før.

Å seile i piratfarvann er utvilsomt gøy. Kanskje «Black Flag» profitterte på å endre litt på formelen og lage et «Ass Creed» som hadde flere strenger å spille på enn vi kjenner fra serien?

Handlingen er lagt til 1700-tallet, til piratvirksomhetens gullalder. Vi får spille som Edward Kenway, den mer livlige bestefaren til Connor fra «Assassin’s Creed III».

Dette spillet er tilgjengelig til Xbox One første halvdel av måneden. «So Many Me» følger opp og blir ifølge Microsoft tilgjengelig helt til 15. august.

«So Many Me» kom først ut i fjor, til pc og Ouya. Hoppet over til en ny generasjon konsoller skjer altså denne sommeren. Dette er et plattform spill med puzzles, der du styrer Filo og en hel gjeng kloner. Ikke helt ulikt hvordan du må holde styr på alle småtassene i «Lemmings».

«So Many Me» (Xbox One).

Xbox 360

«Plants vs. Zombies»

«Plants vs. Zombies» (1. juli – 15. juli).
«Gears of War 3» (16. – 31. juli).

Popcaps strategiske tårnforsvarsspill kjenner du sikkert godt. «Plants vs. Zombies» er gitt ut på så å si alle plattformer, har formert avleggeren «Garden Warfare» og er fortsatt et av de mest spilte i sin sjanger.

Dette er originalen, det første. En bra konsollopplevelse, mente vi da det kom til Xbox 360 i 2010.

Popcap er noen av de beste i spillbransjen til å lage slitesterke, enkle spill som treffer bredt. De har klart det med «Peggle» og «Bejeweled», og ikke minst også med «Plants vs. Zombies». Det neste fra denne kanten er «Garden Warfare 2» et spill som ble annonsert på E3 i sommer.

På E3 var Microsoft også ivrige på å forankre «Gears of War» i en ny konsollgenerasjon. De slipper både det første i en nyversjon senere i år, og jobber med et helt nytt i serien. Derfor er det ikke overraskende at «Gears of War 3» blir det andre Xbox 360-spillet i juli – ment å pirre appetitten før neste bølgen med denne skyteserien.

Kommer til PlayStation

Det er ikke på lista over de offisielle Plus-spillene i juli, men er likevel verdt å nevne i denne sammenhengen: etter lang tids taushet og usikkerhet rundt statusen på dette, er nå endelig PS Plus-versjonen av «Driveclub» i menyene på PS4.

Spillet ble annonsert før PlayStation 4 var på markedet, og løftet fra Sony var at de ville tilby alle Plus-folk muligheten å prøve dette bilspillet.

Lanseringa i oktober i fjor ble som kjent preget av stygge feil og ribba onlinetjenester på grunn av servertrøbbel.

Nå er Plus-versjonen sluppet. Ni måneder etter planen. Sony vil imidlertid vente med å introdusere alle onlinetjenestene, og gjør dette gradvis for å sikre at serverne klarer trøkket.

Her er lista med de øvrige spillene Plus-medlemmer kan laste ned fra 7. juli.

Rain.

PlayStation 3:

«Rain» (PS3).
«Mousecraft» (PS3, også Vita og PS4).

«MouseCraft».

I 2013 kom «Rain», rett i kjølvannet av andre kreative og smårare Sony-produksjoner. For dette er også et spill som kan settes i samme bås som for eksempel «Flower» og «Journey». Ambisjonsnivået og premisset begeistrer: du blir vekt av ei usynlig jente, som står utenfor. Du ser henne bare fordi regnet lager en silhuett.

Stemningen er mørk og marerittaktig.

Det er lett å gi en slik idé noen plusspoeng. Det skiller seg jo fra så veldig mye annet, men som spill trakk anmelderen vår litt ned for småtamme puzzles, en lineær sti der du noen ganger bli overlatt med en interaktiv tegnefilm.

«Mousecraft» kan lastes ned både til PlayStation 3, Vita og PS4. Her må du hjelpe mange mus å nå deres nirvana – og gi dem tilgang til plenty himmelsk ost. Bak dette eksperimentet står selvsagt en gal katteforsker, som arbeider med å lage verdens musdrevne maskin.

Rocket League. 

PlayStation 4:

«Rocket League» (PS4).
«Styx: Master of Shadows» (PS4).

Dette er en ekte debut, med «Rocket League». Har du søkt om en nøkkel, har det vært mulig å betateste denne oppfølgeren til spillet som har en av de aller lengste titlene: «Supersonic Acrobatic Rocket-Powered Battle-Cars» (2009).

«Rocket League».

Psyonix har arbeidet videre med det samme konseptet som i det seks år gamle spillet. De blander nemlig akrobatisk bilkjøring med fotball.

Som en PlayStation 4-eksklusiv tilvekst, har utviklerne stappet inn Sweet Tooth, fra «Twisted Metal».

«Styx: Master of Shadows» er mat for folk som ikke kan få nok av sniking og den samme typen overblikk fra lufta du blant annet finner i «Batman» eller «Assassin’s Creed». Ikke bare er det inkludert en variant av eagle vision eller detective mode, for å gi deg et strategisk overtak, men du får også oppgradere til å kunne gjøre deg usynlig i korte perioder.

Entwined.

PlayStation Vita:

«Geometry Wars 3: Dimensions Evolved» (Vita).
«Entwined» (Vita, også PS4).

«Entwined» kan spilles også på PlayStation 4, det er et studentprosjekt finansiert av Sony og sluppet samme dag som annonseringen, på E3-spillmessa i fjor sommer. Det er basert på en gammel, kinesisk myte der en gyllen fisk og en blå fugl elsker hverandre, men ikke kan være kjærester fordi de er forskjellige dyrearter som lever i strengt adskilte miljøer.

Her er det spillmekaniske lagt til andre rekke, og i stedet fokuserer Pixelopus på fine farger, sterke følelser, musikk og symbolikk. Ikke en særlig bra opplevelse, mente vår anmelder.

Activision slipper «Geometry Wars 3» til håndholdte Vita denne måneden. Gratis for Plus-medlemmer. Det er et halvt år siden det kom ut til hjemmekonsollene. Vita-versjonen får det nye innholdet som har blitt rullet ut siden den gang, inkludert de nye og ekstra utfordrende boss-kampene.

Her er en trailer fra «Geometry Wars 3»:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3