«Diablo III» nærmer seg lansering

- Vi er på oppløpssiden, sier Blizzard.

29. april 2011 07:38

Det svært etterlengtede «Diablo III», som formelt ble annonsert i 2008, har enda ikke fått spikret lanseringsdato. Utvikleren Blizzard har gjort det for vane å vente helt til et spill er ferdig, polert og finjustert før de lanserer – og kommer gjerne ikke med en slippdato før alt er klappet og klart.

Utgiveren Activison har heller ikke snakket om planene rundt en «Diablo III»-lansering.

I sin seneste finansrapportering, der noen av planene for fremtiden ble skissert (i tillegg til at man offentliggjorde at «Guitar Hero»-serien og «True Crime: Hong Kong» ble skrapet), hadde man ikke med en eneste tittel fra Blizzard i planene for 2011.

I et ferskt intervju med New York Times, forteller imidlertid spillregissør Jay Wilson at man nå om dagen er inne i aller siste fase av utviklingen.

- Vi er definitivt på oppløpssiden. Det er tidspunktet da magien skjer, sier Wilson.

Dette kan bety at 2011 er innen rekkevidde for «Diablo III». Visepresidenten i spillselskapet, Rob Pardo, fortalte Kotaku i februar at det er fullt mulig, men ikke nødvendigvis førsteprioritet for de kvalitetsbevisste spillskaperne i Blizzard.

- Vi håper virkelig det kommer ut i 2011. Det er målet vårt. Men til syvende og sist handler det om å få alt riktig. Det er det viktigste.

- Vi lover at vi gir det ut når det er fantastisk. Og vi krysser fingrene om at det kanskje blir i år, sa Pardo.

«Diablo III» utvikles til PC/Mac, men det har versert rykter om at det også kan dukke opp konsollversjoner av spillet som følger opp spillserien som hittil har solgt 18,5 millioner eksemplarer.

Se en nesten 20 minutter lang video, der vi får servert både gameplay og kommentarer fra utviklerne:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3