«Deus Ex» går til filmen

Nok en kalkun, eller spillfilmenes frelser?

10. juli 2012 15:18

(PressFire.no): Det skorter ikke på filmatiseringer av videospill. Problemet har heller vært at kvaliteten sjeldent lever opp til modermaterialet. Litt slik som spillmatiseringer av filmer.

Det hindrer ikke storstudioene i å prøve igjen.«Need for Speed», «Watch Dogs» og «Splinter Cell» er alle prosjekter som omringes av filmplaner for øyeblikket.

Nestemann ut ser ut til å være den kanoniserte cyberpunk-serien «Deus Ex», som produksjonsselskapet CBS har sikret seg rettighetene til, skal vi tro Variety.

Fremtidsproblemer

Utgangspunktet er «Deus Ex: Human Revolution» fra sist høst, som var Eidos' første spill i serien og fortalte historien før toneangivende «Deus Ex» fra 2000.

Anslaget er noe sånt som at fremtidsagenten Adam Jenssen blir skutt i hodet under et sikkerhetsoppdrag, og må få toppmoderne implantater for å overleve. De gir ham til gjengjeld overnaturlige egenskaper. 

Mellom linjene finner vi problemstillinger som hvor skillet mellom menneske og maskin går, og spekulasjoner rundt hvordan datahverdagen kan prege oss i det lange løp. Mye i likhet med sci-fi-totempæler som «Blade Runner» og «Gattaca».

- Spillets suksess viser at Square Enix og Eidos Montreal vet hvordan de skal overgå publikums forventninger, ved å utforme utrolige verdener, ytret visepresident i CBS Films, Terry Press, ifølge Variety - som bekrefter at spillstudioet skal samarbeide tett med filmgjengen.


- Relevant univers

Filmatiseringen ledes av Roy Lee, som har vært delaktig i produksjonen av storfilmene «The Departed», «The Ring» og «The Grudge» tidligere. For øyeblikket jobber han også med den kommende LEGO-filmen. 

- Seriens millioner av fans kan bekrefte at disse spillene skyter deg inn i et univers som er stimulerende, engasjerende og relevant, erklærer Square Enix' europeiske sjef, Phil Rogers, ifølge nettstedet.

Annonseringen understreker Square Enix' oppriktige satsing på filmmediet i senere tid. For øyeblikket har de også lerrettversjoner av «Hitman», «Kane & Lynch» og «Just Cause» på tapetet. 

Siden filmrettighetene akkurat ble sikret og filmen ikke engang har entret preproduksjon, er det grunn til å tro at vi har minst et par år å vente på utgivelsen - og å kunne vurdere om den er spillfilmenes frelser.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3