Dette spillet har jeg savnet i 14 år

Se live-spilling fra den sylferske «Diablo III»-betaen.

30. desember 2011 19:10

Jeg skulle bli 23 år før jeg ble hekta på et spill. Jeg hadde pløyd meg gjennom omtrent alt som hadde kommet til Commodore 64, kost med meg blant annet «Barbarian», «Monkey Island» og «Battle Chess» på Amiga og hatt mang en lang natt med PlayStation.

Men ikke noe kunne forberede meg på hva «Diablo» kom til å gjøre med meg, da jeg kjøpte det i 1997.

Jeg spilte sorcerer, og husker at den ble døpt Survival. Kompisen min var Warrior, sikkert med et like håpløst navn. Vi pløyde oss gjennom Church, Catacombs, Caves og Hell og koste oss stort ved å klikke på ikonet som åpnet for å kverke andre spillere og hamre løs på dem hvis vi kjedet oss litt.Live-spilling fra «Diablo III»-betaen nå!

Etter å ha spilt gjennom alle vanskelighetsgradene en del ganger, ble karakterene våre sterke nok til at vi klarte det enkleste nivået alene, og det ble starten på et av de beste minnene fra spillkarrieren. Sorcerer hadde muligheten til å sette opp en town portal.

Så vi kjempet oss helt fram til «Diablo», som sto inne i et avlukke sammen med en hærskare med monstre, satte opp en town portal der inne og åpnet for at andre spillere kunne bli med oss.

De hoppet inn i portal, ble kverket av sistebossen før de skjønte hva som skjedde, og skjelte oss ut etter noter, mens vi lå på gulvet og ristet av latter.

Vi opprettet en egen nettside der vi hadde liste med navn på alle vi hadde sendt i portal-døden. Og hvis det var litt kjedelig på byen en lørdagskveld, trengte vi knapt gi hverandre et hint før vi satt i en taxi på vei hjem for å kverke flere monstere, finne flere våpen og bli skjelt ut av flere spillere.

Åh, glory days!

Spillet døde dessverre da folk begynte å jukse, blant annet ved å bruke en hack som gjorde dem i stand til å være usynlige og drepe andre spillere i byen. Da «Diablo II kom ut hadde jeg dessverre lite tid til spilling, og jeg fikk knapt brukt et par timer på det.


Men nå... Nå! Nå er «Diablo III rundt hjørnet, og jeg kjenner godfølelsen spre seg rundt i kroppen allerede. Hvis du møter en magiker som tilbyr deg mistenkelige portaler når spillet slippes, tenk deg om to ganger før du hopper inn i den.I videovinduet ser du oss nå spille live med klassen wizard. Følg live-streamen her:

NB! Streamen er straks klar.

Denne uken ble beta-testingen av «Diablo III» sparket i gang, men spillet kommer først ut tidlig 2012, bekreftet Blizzards Mike Morhaime i går. Her finner du ut hvordan du også kan få tilgang til betaen.


Dagbladet.no

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3