Slik kan du bli med i «Diablo III»-betaen

Storspillet nærmer seg.

7. september 2011 14:00

Det er svært mange som har forventninger til «Diablo III», og som venter i åndeløs spenning på nyheter om når Blizzard har tenkt å lansere spillet. Hvorvidt det kommer i løpet av 2011 – eller om vi er nødt til å vente til neste år – er foreløpig uklart.

Blizzard har for vane å ikke lansere et nyhtt spill før det er grundig kvalitetssikret og testet.

Det som imidlertid er sikkert er at en beta nærmer seg med stormskritt (datoen er foreløpig ikke kjent) - og du kan være en av de heldige som får en tidlig test. For å være kvalifisert som «Diablo III»-betatester er det noen enkle kriterier du må oppfylle, og en hel liten prosedyre du må igjennom for å registrere deg:

På spillets offisielle blogg forklarer Blizzard hvordan du går frem:

1) Du må ha et tidligere utgitt Blizzard-spill tillknyttet din Battle.net-konto.
2) Gå til den europeiske Battle.net-siden og klikk «Account»-knappen du finner øverst til høyre.
3) Deretter velger du «Games & Codes», og så «Beta Profile Settings» fra menyen.
4) Etter dette må du laste ned og kjøre en System Check-applikasjon – og voila! Dermed har du registrert deg som beta-interessert «Diablo»-fan.

Blizzard understreker i bloggen at du er nødt til å ha en dose god, gammeldags flaks for faktisk å få betatilgang. Folk velges ut i fra hvilke spesifikasjoner de har på sine pc-er. Utviklerne er opptatt av å ha mangfold i denne betaen når det gjelder ulik maskinvare, og vil fortløpende bestemme hvor mange beta-testere man trenger.

NB! Både Mac- og PC-eiere kan være med. Og man opererer ikke med en dato der betaen er planlagt avsluttet.

Den siste dosen oppdateringer fra spillet, inneholder blant annet nyheter om at «Diablo III» vil få et auksjonshus der du kan bruke ekte penger. Kontroversielt, syns nok mange, men dette er gjort for at Blizzard skal få bedre kontroll over svartebørsmarkedet som ville oppstått om tredjepartsaktører får en rolle i spillets økonomi, noe som ville ha blitt et problem basert på tidligere erfaringer, hevder spillskaperne.

- Utviklerne jobber hardt for å slippe «Diablo III» i år, men vil gjøre det klart at vi ikke har en offisiell slippdato klar. Som vanlig vil vi ikke sette kvaliteten i fare for å nå en dato, sa Mike Morhaime ifølge Eurogamer i mai.

«Diablo III» utvikles til pc og Mac. Foreløpig er det ikke kjent når spillet skal lanseres.

Denne ferske videoen ble lekket fra en tidligere Blizzard-ansatt, hevder Diablofans.com:

 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3