«Diablo III» får auksjonshus med ekte penger

Vil få kontroll på svartebørsen.

1. august 2011 11:27

Når «Diablo III» endelig slippes vil det være med et auksjonshus hvor du kan kjøpe og selge utstyr for ekte penger, det har Blizzard nå annonsert.

Grunnen til at de tar det kontroversielle valget om å inkludere salg med ekte valuta skal være at «folk kommer til å gjøre det uansett». Det er basert på erfaringer fra tidligere «Diablo»-spill.

- Den utstyr-baserte spillmekanikken i «Diablo» har alltid passet i et aktivt handelsbasert økosystem, og en betydelig del av denne handelen har blitt utført gjennom usikre tredjeparts organisasjoner, sier Blizzard i en offisiell uttalelse, ifølge VG247.com.

Gamespot melder at det vil være et eget auksjonshus for hver region og valuta, uten at det nevnes hvordan regionene vil deles inn.

Ifølge Blizzards-topp Rob Pardo vil Blizzard ta et gebyr for å legge ut utstyr for salg. I tillegg vil man ha muligheten til å legge ut et visst antall annonser gratis per uke, hvor Blizzard tar prosenter av et eventuelt salg.

I «World of Warcraft» er auksjonshuset utrolig populært for kjøp og salg av utstyr og ingredienser for å lage trylledrikker eller nytt utstyr. Ifølge Gamespy skal Blizzard visstnok også ha vurdert å gjøre auksjonshuset i «World of Warcraft» og om til å fungere med ekte penger, men argumenterer mot ved å trekke inn at økosystemet for utstyr er annerledes her.

Ifølge Gamespy vil ikke Blizzard håndtere pengene dine, selv om du vil få muligheten til å holde pengene inne i «Blizzard-universet» for å handle andre Blizzard-produkter.

«Diablo III» utviikles til PC, men har enda ikke fått en utgivelsesdato.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3